Jouw auto verkopen aan een dealer?

Je auto verkopen aan een dealer is één van de talloze mogelijkheden om afscheid te nemen van je auto. Iedere manier heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je het besluit hebt genomen om je auto te verkopen is het belangrijk om deze voor- en nadelen in kaart te brengen en een afweging te maken welke manier van verkopen het beste bij jou past.

Een manier die vaak als eerste wordt overwogen is je auto verkopen bij een autodealer. Dit kan de autodealer zijn waar je de auto hebt gekocht, maar het kan ook zeker een andere partij zijn. Er zijn verschillende type autodealers waar jij als verkoper terecht kunt.

Grotere autodealers

Deze grotere autodealers zijn door heel het land te vinden. Het grote voordeel is dat ze iedere auto inkopen, ongeacht de staat van onderhoud en kilometerstand. Daarnaast kun je vaak gebruik maken van een inruilregeling wanneer je bij de desbetreffende dealer een nieuwe auto wilt kopen.

Wat een nadeel kan zijn bij het verkopen aan een grotere autodealer is dat er weinig ruimte is voor onderhandeling. Het bod van een autodealer zal voor hem economisch aantrekkelijk zijn, omdat hij de auto nog met winst wil doorverkopen. Bovendien kan je een aantrekkelijk bod op je auto krijgen, maar kan er vervolgens weinig gedaan worden aan de verkoopprijs voor jouw nieuwe auto.

Autohandelaren of onafhankelijke dealers

Ook de kleinere autohandelaren en dealers zijn vaak in je omgeving te vinden. Wanneer je jouw auto verkoopt aan een autohandelaar of onafhankelijke dealer, verkopen zij het vaak weer door onder consignatie. Dit houdt in dat ze de auto verkopen voor je aan een andere partij of geïnteresseerde koper en zij daar een percentage van de verkoop behouden.

Het fijne aan deze manier is dat er nog ruimte is voor onderhandeling over de verkoopprijs. Daarnaast kunnen autohandelaren en kleinere dealers je helpen om een juiste prijs in te stellen voor verkoop wanneer je kiest onder verkopen van consignatie. Wel is de waarde van je auto vaak afhankelijk van vele factoren zoals de omgeving en of het model de betreffende dealer interesseert.

Auto verkopen aan een groothandel

Groothandelaren kunnen na het kopen van je auto niet doorverkopen aan particulieren. Na de koop van je auto hebben zij alleen de mogelijkheid om door te verkopen aan andere autodealers of handelaren. Je auto moet voor de koop vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat groothandelaren je auto willen kopen. Dit kan lastig te zijn om aan te voldoen dus lees je hier vooraf goed in.

Gespecialiseerde auto inkoop service

Wanneer je jouw auto wilt verkopen hoef je niet altijd naar een fysieke dealer. Online zijn er gespecialiseerde autodealers en inkopers waar je veilig en snel terecht kunt voor het verkopen van je auto. Op deze websites heb je vaak de keuze om je auto direct te verkopen aan het bedrijf of om de auto via de website te verkopen.

Wanneer je voor de tweede optie kiest, is het belangrijk om te beseffen dat het bedrijf in ruil daarvoor een specifiek bedrag of een percentage van de verkoopprijs vraagt.


Wanneer je er voor kiest om je auto te verkopen via Verkoopjeautoaanons.nl ben je verzekerd van een persoonlijke benadering en hulp bij het verkopen van je auto. Een snelle verkoop zonder tussenpersoon en dus geen bemiddelingskosten. Zo krijg jij een eerlijke prijs voor je auto!

Je auto verkopen aan een dealer met kennis

Autodealers hebben uiteraard veel kennis en kunde over auto’s en over het inkopen van auto’s. Dit is enerzijds een groot voordeel omdat je er zeker van kunt zijn dat ze het juiste inzicht hebben in je auto en in een eerlijke koop. Toch kan het ook voor jou als verkoper ook als een nadeel voelen. Sommige verkopers ervaren een onzeker gevoel wanneer ze aanschuiven aan de tafel bij de autoverkoper.

De hoeveelheid aan kennis en kunde van de dealer kan als overweldigend voelen, vooral als jij die kennis en kunde niet hebt. Daarom is het van groot belang dat jij voor het verkopen van je auto je goed voorbereid op de verkoop. Bovendien kan het voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg om een betrouwbare dealer te vinden waar jij je auto aan wilt verkopen. Door een goede voorbereiding ga jij zelfverzekerder de verkoop in en ben je verzekerd van een goed gesprek.

auto verkopen aan een dealer

Tips voor een goede voorbereiding

Doe onderzoek

  • Door vooraf onderzoek te doen krijg je meer zelfvertrouwen omdat je meer kennis hebt vergaard over je auto. Onderzoek wat de dagwaarde van je auto is en verdiep je in diverse prijzen. Op die manier kun je nauwkeurig vaststellen wat een realistische minimale prijs voor jouw auto is en heb je controle over het gesprek.

Sta open voor suggesties

  • Bekijk welke manier van het verkopen van je auto het beste aansluit bij jouw wensen. Je kunt er ook voor kiezen om je auto te laten taxeren bij verschillende partijen. Iedere manier van verkopen heeft zijn eigen voor- en nadelen en werkwijzen die het beste bij jouw wensen passen.

Stel realistische verwachtingen

  • Uiteraard is voor iedere bedrijf de klanttevredenheid van hoge waarde. Toch is op de lange termijn het behalen van winst op de inkoop/verkoop een doorslaggevend besluit. De autodealer doet een bod dat voor het bedrijf financieel aantrekkelijk is.
  • Vanzelfsprekend is er ruimte om te onderhandelen, maar je zult nooit dezelfde prijs krijgen als wanneer je de auto verkoopt aan een particuliere koper. De autodealer moet de auto doorverkopen en daar ook nog winst uithalen. Daarom is het belangrijk dat je de verwachtingen hierop instelt en niet met te hoge verwachtingen op pad gaat. Het verkopen van je auto aan een dealer bespaart je veel tijd en zorgen. De keerzijde voor jou is dat zij winst op jouw auto moeten behalen.

Een autodealer is een veilige keuze

Je auto verkopen bij een autodealer is een zeer veilige keuze. Je bent er zeker van dat er geen fraude of oplichting aan te pas komt. Iedere gecertificeerde autodealer biedt een veilige keuze om je auto aan te verkopen. Een veilige keuze om je auto te verkopen is altijd een goede keuze. Uiteraard wil je de hoogste en beste prijs hebben voor je auto, maar laat dit een veilige keuze niet in de weg staan.

Je hebt niets aan een hoge prijs wanneer je bent opgelicht of als er voor voltrekking van de koop iets gebeurt. Bovendien loop je particulier het risico dat er na de verkoop toch mankementen aan de auto ontstaan waar jij bij de verkoop niet van op de hoogte was. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Dit is niet aan de orde als je er voor kiest om je auto te verkopen via een erkende autodealer.

Jouw auto aan een dealer verkopen – De conclusie

Een ander groot voordeel aan je auto verkopen via een dealer is dat het hele verkooptraject snel en soepel verloopt. Dit vaak in tegenstelling bij het verkooptraject wat je doorloopt bij een particuliere koper. Uiteraard is er bij de autodealer ook ruimte voor onderhandeling, maar je komt sneller tot een eerlijk bedrag. Het onzekere aan je auto verkopen aan een particuliere partij vind je niet terug bij de verkoop aan een autodealer.

Vaak vind je bij een autodealer, zoals bij Verkoopjeautoaanons.nl geen tussenpersonen of lange verkooptrajecten. Geen moeizame gesprekken, lastige communicatie of een berg aan papierwerk. Bij een autodealer verloopt alles overzichtelijk en is het verkooptraject goed te volgen voor iedereen. Dit kan van grote meerwaarde zijn als je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk van je auto af wilt.

Nog meer voordelen

Een laatste, maar niet onbelangrijk voordeel aan het verkopen van je auto aan een dealer is het gemak voor jezelf. Wanneer je besluit je auto te verkopen aan een particuliere partij komt daar veel geregel bij kijken. Belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden zijn de verzekeringen, kenteken overschrijving en vrijwaring. Dit kan voor mensen die hier weinig verstand van hebben een behoorlijke opgave zijn.

Je auto verkopen via een professionele autohandelaar zowel online als offline neemt dit ongemak voor je weg. De dealer begeleidt je ook in deze administratieve zaken bij het verkopen van je auto. Ze bieden je transparantie in de stappen die ze doorlopen met het overschrijven van alle gegevens. Hierdoor blijf je geïnformeerd en weet je dat alles eerlijk en goed verloopt.

Je auto verkopen via een autodealer is een veilige, snelle en gemakkelijke keuze. Belangrijk is om rekening te houden met de prijs, die kan verschillen ten opzichte van verkoop aan een particuliere partij. Toch wordt aangeraden om je auto te verkopen via autohandelaren of een autodealer. Zo verklein je de risico’s en ben je verzekerd van een goede verkoop.

Bij Verkoopjeautoaanons.nl kun je in 4 simpele stappen je auto verkopen. Niet alleen gemak, maar ook snelheid is van groot belang bij ons. Daarom kun je binnen 2 dagen een gegarandeerd bod verwachten. Wil je graag meer informatie of wens je iemand persoonlijk te spreken? Dan staan de experts van Verkoopjeautoaanons.nl al meer dan 35 jaar klaar voor alle vragen of opmerkingen.

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.