Veel gestelde vragen

Op deze pagina behandelen we de algemene vragen die we vaak krijgen verkoopjeautoaanons.nl. Heb je vragen over je auto verkopen dan kun je het antwoord hieronder vinden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Onze kracht ligt bij origineel Nederlandse (niet-import) auto’s met een km-stand tot 60.000km .
Wij zijn niet geïnteresseerd in (ex-)taxi’s, schade auto’s, hulpverleningsvoertuigen zoals politieauto’s en auto’s met meer dan 60.000 km. Ook vinden wij auto’s die al veel eigenaren hebben gehad, of kort in bezit zijn geweest vaak minder interessant.

Wij zijn voor onze eigen voorraad enkel op zoek naar auto’s met een uniek lage km-stand en duidelijke historie. Sommige auto’s , bijvoorbeeld auto’s met meer dan 60.000km passen daar helaas niet bij. Ook auto’s die geïmporteerd zijn, of vaker van eigenaar zijn gewisseld vinden wij vaak minder, of helemaal niet interessant.

Het wil niet zeggen dat uw auto geen waarde heeft. Alleen kiezen wij ervoor om geen bod te doen, daarmee voorkomen we eventuele irritatie en blijven wij bij onze specialisatie .

Als u uw gegevens heeft verstuurd, taxeren we uw auto en brengen wij binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit. Het bod wordt dus niet automatisch gegenereerd door een robot. Hierdoor weet u dat de prijs een echte bieding is. U heeft vervolgens de mogelijkheid om ons bod te accepteren of af te wijzen.

Accepteert u het bod, dan nemen we contact op om te plannen wanneer u de auto brengt. U kunt er ook voor kiezen de auto te laten ophalen (houd wel rekening dat ons bod op voorwaarde van brengen is). Als u de auto aan ons verkoopt, controleren wij of de auto klopt met uw omschrijving en als dat zo is maken we direct het geld aan u over. De vrijwaring krijgt u ook meteen.

Als u bij ons in Purmerend bent, stelt een collega zich aan u voor en zal hij uw auto bekijken en er maximaal 10 minuten in proefrijden. Als u het fijn vind om mee te gaan, kan dit natuurlijk. Er word gecontroleerd of de auto volgens omschrijving is. Indien dit het geval is wordt het geld direct naar u overgemaakt. U kunt dit ook controleren op uw eigen telefoon/laptop. U krijgt ook direct de vrijwaring. In de tussentijd kunt u iets drinken in onze comfortabele wachtruimte.

Ja! In tegenstelling tot veel bedrijven koopt ons bedrijf de auto direct van u. Dus zonder tussenkomst van derden zoals tussenpersonen of ‘automakelaars’. U krijgt de betaling dus ook rechtstreeks van ons bedrijf, de vrijwaring ook.

Nee, wij zijn uitsluitend geïnteresseerd in goed functionerende auto’s zonder mankementen. Onder mankementen verstaan wij bijvoorbeeld ; motorblok stuk , bijgeluid in de motor of aandrijving, grote schade en/of het technisch niet functioneren van de auto.

Als u uw auto verkoopt, is het fijn om dit te doen aan een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf. Wij bestaan al ruim 35 jaar en zijn (al 25 jaar!) BOVAG-lid en RDW erkend.

Omdat wij de auto als bedrijf van u kopen, heeft u niet te maken met een tussenpersoon, maar kunt u alles direct alles regelen met de uiteindelijke koper (wij dus). U hoeft dus ook geen vreemde mensen aan uw deur te ontvangen, met alle risico’s, op bijvoorbeeld fraude en joyriden, van dien.

Nee, wij bieden uitsluitend op auto’s met een Nederlands kenteken.

Het kan zijn dat u nog een financiering heeft lopen op de auto die u wilt verkopen. Het is mogelijk dat u dan zelf geen tenaamstellingscode heeft om de auto te laten vrijwaren.
We kunnen uw auto in de meeste gevallen dan evengoed van u inkopen. Wel is het belangrijk dat u even contact met ons opneemt zodat we daar samen een oplossing voor vinden.

Ja! Wij kopen ieder type auto in. Dus ook auto’s die meer geschikt zijn voor de sloop. Is de auto niet rijdbaar, geeft u dat dan duidelijk aan bij het invoeren.

Ja! Het bod dat wij doen is gegarandeerd mits uw auto conform de omschrijving is en geen mankementen vertoont of schadeverleden heeft(o.b.v. wat u heeft ingevuld en omschreven.) Natuurlijk begrijpen wij dat de auto die u aanbiedt niet nieuw is.

Mochten er beschadigingen op de auto zitten die niet zijn omschreven, bestaat de kans dat we de auto opnieuw moeten taxeren. We kunnen er dan voor kiezen om een nieuw voorstel te doen. U bent uiteraard altijd vrij om zelf te beslissen of u dan met een eventueel tegenvoorstel akkoord gaat.

Het door ons uitgebrachte bod is acht werkdagen geldig. Uiteraard hoeft u nooit direct akkoord te gaan en kunt u rustig nadenken over ons bod. Als u besluit akkoord te gaan wordt een overeenkomst gemaakt en is de verkoop onder voorbehoud van juistheid van uw omschrijving, definitief.

Ons bod is altijd gebaseerd op het BRENGEN van de auto. Als u niet in staat bent om de auto te brengen kunnen wij ook de auto bij u ophalen echter kan dit (afhankelijk van de afstand) gevolgen hebben voor de bieding. Wij rekenen doorgaans € 250,- voor het ophalen van de auto.
U kunt de auto, in overleg, van maandag t/m zaterdag brengen bij onze locatie in Purmerend.

Wanneer u akkoord gaat met ons bod nemen wij persoonlijk contact op per telefoon of email. We nemen de auto telefonisch nogmaals goed door en plannen samen een afspraak voor de overdracht. U krijgt de overeenkomst van ons vervolgens per email toegestuurd. De overdracht vindt doorgaans binnen 2 weken plaats.

Nee, het kan zijn dat de auto voor ons niet interessant is. Wij kiezen er dan voor om niet te bieden. Mocht het zijn dat er geen interesse is dan zullen we dit uiteraard laten weten.

  • Volledig kentekenbewijs (kentekenpasje + 9 –cijferige tenaamstellingscode)Heeft u nog een papieren kenteken? Neem dan het overschrijvingsbewijs mee.
  • Onderhouds- en instructieboekjes, eventueel onderhoudsfacturen etc.
  • Alle sleutels (minimaal 2 sleutels) ontbreekt er een sleutel, dan worden de kosten, voor een nieuwe sleutel, aan u doorbelast.

U heeft het geld DIRECT op uw rekening. Als u bij onze vestiging bent, maar ook als wij bij u thuis zijn. U kunt dus meteen op uw eigen bankrekening controleren dat het geld op uw rekening staat. Ook de vrijwaring ontvangt u direct per email. De wegenbelasting stopt dan ook automatisch.

Als de auto op naam van een familielid of vriend staat is dat geen probleem. Wij vragen dan wel een schriftelijke toestemming en een kopie legitimatie + handtekening van de eigenaar van de auto. Tevens moet u zich kunnen legitimeren. Uiteraard dienen de kentekenpapieren/codes ook aanwezig te zijn.

Wij zijn RDW erkend dus u krijgt direct van ons de vrijwaring. De wegenbelasting stopt ook direct op het moment van vrijwaren. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. De verzekering dient u zelf stop te zetten.

Wij zitten op een zeer goed bereikbare plaats met veel OV-mogelijkheden in de directe omgeving.
Er is een groot busstation bijna naast ons bedrijf (Korenstraat), waardoor u gemakkelijk overal heen kunt. Wordt u gehaald door een bekende, dan kunt u samen een kopje koffie of thee drinken en in de tussentijd doen wij de afwikkeling van de inkoop.

Als wij de auto bij u komen ophalen zullen we na aankomst de auto bekijken. Ook willen we graag een korte proefrit maken, natuurlijk kunt u mee als u dat prettig vindt. Als de auto volgens omschrijving is zullen wij het geld direct naar u overmaken en het kenteken vrijwaren. U kunt controleren dat het geld op uw rekening staat, en pas dan nemen wij de auto mee. U weet dus 100% zeker dat het geld op uw eigen rekening staat, voordat wij uw auto meenemen.