Veelgestelde vragen

Op deze pagina behandelen we de algemene vragen die we vaak krijgen bij verkoopjeautoaanons.nl. Heb je vragen over je auto verkopen dan kun je het antwoord hieronder vinden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Onze kracht ligt bij origineel Nederlandse (niet-import) auto’s met een km-stand tot 60.000 km .
Wij zijn niet geïnteresseerd in (ex-)taxi’s, schade auto’s, hulpverleningsvoertuigen zoals politieauto’s en auto’s met meer dan 60.000 km. Ook vinden wij auto’s die al veel eigenaren hebben gehad, of kort in bezit zijn geweest vaak minder interessant.

Wij zijn voor onze eigen voorraad enkel op zoek naar auto’s met een uniek lage km-stand en duidelijke historie. Sommige auto’s , bijvoorbeeld auto’s met meer dan 60.000 km passen daar helaas niet bij. Ook auto’s die geïmporteerd zijn, of vaker van eigenaar zijn gewisseld vinden wij vaak minder, of helemaal niet interessant.

Het wil niet zeggen dat je auto geen waarde heeft. Alleen kiezen wij ervoor om geen bod te doen, daarmee voorkomen we eventuele irritatie en blijven wij bij onze specialisatie .

Als je je gegevens hebt verstuurd, taxeren we jouw auto en brengen wij binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit. Het bod wordt dus niet automatisch gegenereerd door een robot. Hierdoor weet je dat de prijs een echte bieding is. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om ons bod te accepteren of af te wijzen.

Accepteer je het bod, dan nemen we contact op om te plannen wanneer je de auto brengt. Je kunt er ook voor kiezen de auto te laten ophalen (houd wel rekening dat ons bod op voorwaarde van brengen is). Als je de auto aan ons verkoopt, controleren wij of de auto klopt met jouw omschrijving en als dat zo is maken we direct het geld aan je over. De vrijwaring krijg je ook meteen.

Als je bij ons in Purmerend bent, stelt een collega zich aan je voor en zal hij jouw auto bekijken en er maximaal 10 minuten in proefrijden. Als je het fijn vindt om mee te gaan, dan kan dit natuurlijk. Er word gecontroleerd of de auto volgens omschrijving is. Indien dit het geval is wordt het geld direct naar je overgemaakt. Je kunt dit ook controleren op je eigen telefoon/laptop. Je krijgt ook direct de vrijwaring. In de tussentijd kun je iets drinken in onze comfortabele wachtruimte.

Ja! In tegenstelling tot veel bedrijven koopt ons bedrijf de auto direct van jou. Dus zonder tussenkomst van derden zoals tussenpersonen of ‘automakelaars’. Je krijgt de betaling dus ook rechtstreeks van ons bedrijf, de vrijwaring ook.

Nee, wij zijn uitsluitend geïnteresseerd in goed functionerende auto’s zonder mankementen. Onder mankementen verstaan wij bijvoorbeeld ; motorblok stuk , bijgeluid in de motor of aandrijving, grote schade en/of het technisch niet functioneren van de auto.

Als je jouw auto verkoopt, is het fijn om dit te doen aan een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf. Wij bestaan al ruim 35 jaar en zijn (al 25 jaar!) BOVAG-lid en RDW erkend.

Omdat wij de auto als bedrijf van je kopen, heb je niet te maken met een tussenpersoon, maar kun je alles direct regelen met de uiteindelijke koper (wij dus). Je hoeft dus ook geen vreemde mensen aan je deur te ontvangen, met alle risico’s, op bijvoorbeeld fraude en joyriden, van dien.

Nee, wij bieden uitsluitend op auto’s met een Nederlands kenteken.

Het kan zijn dat je nog een financiering hebt lopen op de auto die je wilt verkopen. Het is mogelijk dat je dan zelf geen tenaamstellingscode hebt om de auto te laten vrijwaren.
We kunnen jouw auto in de meeste gevallen dan evengoed van je inkopen. Wel is het belangrijk dat je even contact met ons opneemt zodat we daar samen een oplossing voor vinden.

Ja! Wij kopen ieder type auto in. Dus ook auto’s die meer geschikt zijn voor de sloop. Is de auto niet rijdbaar, geef dit dan duidelijk aan bij het invoeren.

Ja! Het bod dat wij doen is gegarandeerd mits jouw auto conform de omschrijving is en geen mankementen vertoont of schadeverleden heeft(o.b.v. wat je hebt ingevuld en omschreven.) Natuurlijk begrijpen wij dat de auto die je aanbiedt niet nieuw is.

Mochten er beschadigingen op de auto zitten die niet zijn omschreven, bestaat de kans dat we de auto opnieuw moeten taxeren. We kunnen er dan voor kiezen om een nieuw voorstel te doen. Je bent uiteraard altijd vrij om zelf te beslissen of je dan met een eventueel tegenvoorstel akkoord gaat.

Het door ons uitgebrachte bod is acht werkdagen geldig. Uiteraard hoef je nooit direct akkoord te gaan en kun je rustig nadenken over ons bod. Als je besluit akkoord te gaan, wordt er een overeenkomst gemaakt en is de verkoop onder voorbehoud van juistheid van jouw omschrijving, definitief.

Ons bod is altijd gebaseerd op het BRENGEN van de auto. Als je niet in staat bent om de auto te brengen kunnen wij ook de auto bij je ophalen. Dit kan (afhankelijk van de afstand) gevolgen hebben voor de bieding. Wij rekenen doorgaans € 250,- voor het ophalen van de auto.
Je kunt de auto, in overleg, van maandag t/m zaterdag brengen bij onze locatie in Purmerend.

Wanneer je akkoord gaat met ons bod, nemen wij persoonlijk contact op per telefoon of email. We nemen de auto telefonisch nogmaals goed door en plannen samen een afspraak voor de overdracht. Je krijgt de overeenkomst van ons vervolgens per email toegestuurd. De overdracht vindt doorgaans binnen 2 weken plaats.

Nee, het kan zijn dat de auto voor ons niet interessant is. Wij kiezen er dan voor om niet te bieden. Mocht het zijn dat er geen interesse is dan zullen we dit uiteraard laten weten.

  • Volledig kentekenbewijs (kentekenpasje + 9 –cijferige tenaamstellingscode). Hen je nog een papieren kenteken? Neem dan het overschrijvingsbewijs mee.
  • Onderhouds- en instructieboekjes, eventueel onderhoudsfacturen etc.
  • Alle sleutels (minimaal 2 sleutels) ontbreekt er een sleutel, dan worden de kosten, voor een nieuwe sleutel, aan je doorbelast.

Je hebt het geld DIRECT op jouw rekening. Als je bij onze vestiging bent, maar ook als wij bij je thuis zijn. Je kunt meteen op je eigen bankrekening controleren of het geld op jouw rekening staat. Ook de vrijwaring ontvang je direct per email. De wegenbelasting stopt dan ook automatisch.

Als de auto op naam van een familielid of vriend staat is dat geen probleem. Wij vragen dan wel een schriftelijke toestemming en een kopie legitimatie + handtekening van de eigenaar van de auto. Tevens moet je je kunnen legitimeren. Uiteraard dienen de kentekenpapieren/codes ook aanwezig te zijn.

Wij zijn RDW erkend dus je krijgt direct van ons de vrijwaring. De wegenbelasting stopt ook direct op het moment van vrijwaren. Daar hoef je zelf niets voor te doen. De verzekering dien je wel zelf stop te zetten.

Wij zitten op een zeer goed bereikbare plaats met veel OV-mogelijkheden in de directe omgeving.
Er is een groot busstation bijna naast ons bedrijf (Korenstraat), waardoor je gemakkelijk overal heen kunt. Word je gehaald door een bekende, dan kun je samen een kopje koffie of thee drinken en in de tussentijd doen wij de afwikkeling van de inkoop.

Als wij de auto bij je komen ophalen zullen we na aankomst de auto bekijken. Ook willen we graag een korte proefrit maken, natuurlijk kun je mee als je dat prettig vindt. Als de auto volgens omschrijving is zullen wij het geld direct naar je overmaken en het kenteken vrijwaren. Je kunt controleren dat het geld op jouw rekening staat, en pas dan nemen wij de auto mee. Je weet dus 100% zeker dat het geld op jouw eigen rekening staat, voordat wij uw auto meenemen.