Je wilt je auto verkopen. En nu?

Zelf je auto particulier verkopen is het eerste waar veel mensen aan denken. Misschien ken je wel iemand in je familie of uit de buurt die je auto wil overnemen? En verkopen via marktplaats of een andere auto verkoop site is tegenwoordig toch super makkelijk? Wees wel voorbereid op een hoop papierwerk, gedoe en vergeet vooral de onderhandelingen niet. En hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid na de verkoop?

In plaats van jouw auto particulier te verkopen kun je jezelf de moeite besparen en via ons je auto verkopen. Ook auto’s verkopen is namelijk een vak. Onze adviseurs hebben veel kennis en bovendien jarenlange ervaring met de aankoop en verkoop van verschillende soorten auto’s.

Een auto inruilen was namelijk nog nooit zo makkelijk. Via verkoopjeautoaanons.nl kun je in 4 eenvoudige stappen je auto verkopen. We hebben bovendien een eigen ophaalservice. Snel, makkelijk en betrouwbaar.

Lees meer over hoe het werkt of neem onmiddellijk de volgende stap hieronder:

Wil je ook een snel & eerlijk bod?

Vul dan je autogegevens in en wij brengen binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit!


Ik weet het kenteken niet

Ben ik een potentiële auto verkoper?

De potentiële verkopers zijn alle mensen die hun auto willen verkopen en daarbij van de voordelen van een autoverkoopsite willen genieten. Zo wordt er bij ons gehandeld zonder tussenpersoon, op een eerlijke manier en met behulp van jarenlange ervaring in de autoverkoop. Met ons in zee gaan bespaart je niet alleen veel tijd en gedoe, maar levert je ook een mooi bedrag voor je auto op. Wij weten namelijk precies hoe dit vak werkt.

Wat is de waarde van mijn auto?

Voordat je besluit om jouw auto te verkopen, wil je natuurlijk weten wat je auto waard is. Bij ons kun je terecht voor een gratis online waardebepaling. We kijken hierbij naar verschillende kenmerken om de dagwaarde vast te stellen. Denk dan aan leeftijd, staat van het onderhoud, de kilometerstand en eventuele aanpassingen die je aan de auto hebt gedaan.

Op basis van die online waardebepaling kunnen we je geheel vrijblijvend een aantrekkelijk en eerlijk bod doen waar je vervolgens wel of niet op in kunt gaan. Aan jou de keus jij jouw auto gaat verkopen.

Ga je akkoord met ons bod? Super! Dan maken we een afspraak voor de overdracht en sturen we je een overeenkomst. Vervolgens bepaal je zelf of je de auto bij ons in Purmerend komt brengen of dat wij hem moeten ophalen. Na een laatste check vrijwaren wij het kenteken en zorgen wij ervoor dat het overeengekomen bedrag direct op je rekening staat.

Ik wil mijn auto verkopen, hoe werkt het?

Je wilt jouw auto verkopen en je wilt een goede verkoopprijs. En natuurlijk zit je niet te wachten op gedoe. Dat snappen we. Met onze jarenlange ervaring voorzien we je van een eerlijk en gegarandeerd bod naar waarde. Bovendien zorgen we voor een duidelijke communicatie zodat je weet wat je kunt verwachten. Ben je niet in de gelegenheid om je auto naar ons te brengen? Maak dan eenvoudig gebruik van onze ophaalservice. Dit brengt weliswaar extra kosten met zich mee, maar bespaart je veel gedoe.

Ben je er klaar voor? Vraag dan nu een gratis prijsindicatie aan. Hiermee ontvang je door middel van een gegarandeerde prijs een goed beeld van de waarde van je auto. Zelfs wanneer je uiteindelijk toch niet met ons wilt samenwerken, levert dit je een sterkere onderhandelingspositie op.

Waar wacht je nog op? Bij ons zorgeloos je auto verkopen in 4 simpele stappen:

Vertel ons alles over je auto

Vul je kenteken en overige aanvullende informatie in. Wees zo volledig en eerlijk mogelijk en geef indien nodig een omschrijving van de auto en eventuele schades. Duidelijke foto’s toevoegen is ook zeker een aanrader.

verkoop je auto in purmerend

Gratis taxatie van je auto

Binnen 2 dagen ontvang je van ons een gegarandeerd bod. Ons team taxeert gratis de auto op basis van de informatie die je aan ons hebt gegeven.

Goed om te weten: ons bod is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast.

Beslis of je akkoord gaat

Of je akkoord gaat met ons bod is helemaal aan jou. Als je akkoord gaat, dan horen wij dat graag van je en maken we een overeenkomst en afspraak voor de overdracht. Het bod is gebaseerd op het brengen van de auto in Purmerend. We kunnen de auto ook bij u thuis ophalen, dit is mogelijk vanaf € 250 in overleg.

Je auto brengen of laten ophalen

Als je bij ons bent controleren wij de auto, vrijwaren wij het kenteken en maken we meteen het geld over naar je rekening.

Als wij bij je thuis zijn, werkt dit precies hetzelfde. Je geeft de auto uiteraard pas met ons mee als het geld zichtbaar op je eigen bankrekening staat. Ook de vrijwaring krijgt u meteen.

In tegenstelling tot vele andere auto verkoop sites, werken wij zonder tussenpersonen. Er worden dus geen bemiddelingskosten in rekening gebracht. Dat betekent dat je meer geld voor je auto krijgt en weet met wie je zaken doet.

Een auto verkoop site die je kunt vertrouwen

Verkoopjeautoaanons.nl is een auto verkoop site waar meer dan 35 jaar ervaring achter zit. De site is opgericht door Johan Meure, een erkend bedrijf uit Purmerend en al jarenlang een begrip in de autobranche.

auto verkopen

Eenvoudig je auto verkopen en het geld staat op je rekening

Wanneer je auto bij ons binnen is, controleren we goed of alles in orde is. Bij akkoord maken we de koopovereenkomst compleet en vindt vervolgens de definitieve transactie plaats. Zo is alles geregeld. Na vrijwaring van het kenteken maken we het geld direct naar je over. Je hebt het bedrag dan al binnen enkele minuten op je rekening. Je verlaat ons pand dus met het geld in je digitale zak.

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.

Wat zijn de gevaren van particuliere auto verkoop?

Er zijn meerdere redenen om je auto aan ons te verkopen. Dat komt niet alleen door de voordelen die dit met zich meebrengt, maar zeker ook door de gevaren die je hiermee voorkomt. We zetten de gevaren van particuliere auto verkoop voor je uiteen.

auto verkopen

Je auto verkopen voor een oneerlijke prijs

Het eerste gevaar van een particuliere auto verkoop, is dat je niet gegarandeerd bent van een goede gegarandeerde verkoopprijs. Zo loop je het risico dat de koper het slimmer speelt en je weet te overtuigen van een veel lagere prijs dan je auto werkelijk waard is. Op die manier verlies je veel meer geld dan nodig en heb je minder budget beschikbaar voor een eventuele nieuwe auto.

Een hoge druk

Daarnaast komt er bij een particuliere verkoop van je auto de nodige druk kijken. De verkoopwereld is namelijk hard en genadeloos. Eén verkeerde uitspraak wordt gelijk afgestraft en kan je veel geld kosten. Wanneer je niet houdt van snelle beslissingen onder hoge druk, raden we je aan om je auto via ons te verkopen. Wij voorzien je namelijk gratis van een vrijblijvend bod op je auto. Vervolgens krijg je de tijd om hier rustig over na te denken. Je bent hierin volledig vrij om het bod te accepteren of af te wijzen.

auto verkopen

Je auto verkopen is een grote tijdsinvestering

Ook bij de daadwerkelijke transactie loop je behoorlijke risico’s bij een particuliere auto verkoop. Ten eerste is er geen garantie op een veilige en eerlijke overdracht van het geld. Je loopt dus altijd het risico dat je met een oplichter te maken hebt die te weinig of zelfs helemaal niet betaalt en er wel vandoor gaat met je auto.

Daarnaast kost particuliere verkoop veel tijd en energie. Je moet een aantrekkelijke advertentie maken die concurrerend is, daarnaast moet je zelf actief onderzoeken wat de waarde van jouw voertuig is, je moet proefritten plannen en onderhandelen over de verkoopprijs zodat we samen tot een overeengekomen bedrag komen. Tot slot blijft altijd de onzekerheid hangen over de aansprakelijkheid voor het voertuig als deze schade heeft of krijgt vlak na de verkoop.

Waarom je auto verkopen via verkoopjeautoaanons?

In het kort: de hoogste prijs en geen gedoe.

  • Snel en makkelijk, geen gedoe meer met advertenties plaatsen en administratieve handelingen
  • Geen tussenpersoon meer nodig = geen bemiddelingskosten = per saldo meer voor je auto
  • Ruime ervaring met aan en verkoop van tweedehands auto’s
  • Geen veiling
  • Eerlijke prijs
  • Geen verborgen kosten
  • Gratis online waardebepaling (geheel vrijblijvend)
  • We kunnen je auto ophalen (in de regio Purmerend, maar ook in de rest van Nederland)
  • Bovag en RDW erkend bedrijf

Gratis je auto verkopen

Bij ons kun je gratis jouw auto verkopen. Wij rekenen geen extra kosten zoals bemiddelingskosten omdat we rechtstreeks met jouw zaken doen, zonder tussenpersonen. Ook rekenen we geen servicekosten zoals het geval is als je een auto verkoopt via de ANWB en doordat we geen veiling houden krijg je altijd een afgesproken bedrag die is gebaseerd is op de huidige waarde van je auto.

Wil jij je auto verkopen? Maak de verstandige keuze

Het is duidelijk; je auto verkopen doe je het beste via een professional zoals wij. Niet alleen vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt, maar vooral ook vanwege de gevaren van een auto verkoop die je ermee voorkomt. Zo loop je bij een auto verkoop het risico op een oneerlijke prijs en staat er veel druk op de onderhandelingen. Bovendien kun je hierbij te maken krijgen met oplichters. Door met ons in zee te gaan, verzeker je jezelf van een veilige en eerlijke verkoop van jouw oude auto. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, maar levert je ook een mooi bedrag op dat je kan besteden aan een eventuele nieuwe auto.

Ben je klaar voor een veilige verkoop? Vraag dan nu de geheel vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen twee werkdagen telefonisch of per e-mail het bod.

Ik wil mijn auto verkopen, wat heb ik nodig?

Het allerbelangrijkste bij het verkopen van je auto is dat je zeker moet weten dat de koper de auto op zijn naam overschrijft en jijzelf een vrijwaringsbewijs ontvangt. Als dat niet gebeurt, blijft het op papier jouw auto en blijf jij verantwoordelijk.
De belangrijkste papieren/documenten die je nodig hebt voor de verkoop van je auto:
Papieren kentekenbewijs of kentekencard
Tenaamstellingscode van het voertuig
Daarnaast moet je zeker weten dat de koper ouder is dan 18 en is ingeschreven in Nederland.
Alle informatie over het verkopen van je auto lees je bij de RDW.

Auto particulier verkopen of inruilen, wat is beter?

Als je je auto verkoopt, particulier of via een auto verkoop site zoals verkoopjeautoaanons, dan krijg je er over het algemeen een betere prijs voor dan wanneer je je auto inruilt bij een dealer. Iets om over na te denken.