Je wilt je auto verkopen. En nu?

Zelf je auto particulier verkopen is het eerste waar veel mensen aan denken. Misschien ken je wel iemand in je familie of uit de buurt die je auto wil overnemen? En verkopen via marktplaats of een andere autoverkoop site is tegenwoordig toch supermakkelijk? Wees wel voorbereid op een hoop papierwerk, gedoe en vergeet vooral de onderhandelingen niet. En hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid na de verkoop?

In plaats van jouw auto particulier te verkopen kun je jezelf de moeite besparen en via ons je auto verkopen. Ook auto’s verkopen is namelijk een vak. Onze adviseurs hebben veel kennis en bovendien jarenlange ervaring met de aankoop en verkoop van verschillende soorten auto’s.

Een auto inruilen was namelijk nog nooit zo makkelijk. Bij verkoopjeautoaanons.nl kun je in 4 eenvoudige stappen je auto verkopen. We hebben bovendien een eigen ophaalservice. Snel, makkelijk en betrouwbaar.

auto verkopen

Wil je ook een snel & eerlijk bod?

Vul dan je autogegevens in en wij brengen binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit!


Ik weet het kenteken niet

Ben ik een potentiële auto verkoper?

De potentiële verkopers zijn alle mensen die hun auto willen verkopen en daarbij van de voordelen van een autoverkoopsite willen genieten. Zo wordt er bij ons gehandeld zonder tussenpersoon, op een eerlijke manier en met behulp van jarenlange ervaring in de autoverkoop. Met ons in zee gaan bespaart je niet alleen veel tijd en gedoe, maar levert je ook een mooi bedrag voor je auto op. Wij weten namelijk precies hoe dit vak werkt.

Wat is de waarde van mijn auto?

Voordat je besluit om jouw auto te verkopen, wil je natuurlijk weten wat je auto waard is. Bij ons kun je terecht voor een gratis online waardebepaling. We kijken hierbij naar verschillende kenmerken om de dagwaarde vast te stellen. Denk dan aan leeftijd, staat van het onderhoud, de kilometerstand en eventuele aanpassingen die je aan de auto hebt gedaan.

Op basis van die online waardebepaling kunnen we je geheel vrijblijvend een aantrekkelijk en eerlijk bod doen waar je vervolgens wel of niet op in kunt gaan. Aan jou de keus hoe jij jouw auto gaat verkopen.

Ga je akkoord met ons bod? Super! Dan maken we een afspraak voor de overdracht en sturen we je een overeenkomst. Vervolgens bepaal je zelf of je de auto bij ons in Purmerend komt brengen of dat wij hem moeten ophalen. Na een laatste check vrijwaren wij het kenteken en zorgen wij ervoor dat het overeengekomen bedrag direct op je rekening staat.

Ik wil mijn auto verkopen, hoe werkt het?

Je wilt jouw auto verkopen en je wilt een goede verkoopprijs. En natuurlijk zit je niet te wachten op gedoe. Dat snappen we. Met onze jarenlange ervaring voorzien we je van een eerlijk en gegarandeerd bod naar waarde. Bovendien zorgen we voor een duidelijke communicatie zodat je weet wat je kunt verwachten. Ben je niet in de gelegenheid om je auto naar ons toe te brengen? Maak dan eenvoudig gebruik van onze ophaalservice. Dit brengt weliswaar extra kosten met zich mee, maar bespaart je veel gedoe.

Ben je er klaar voor? Vraag dan nu een gratis prijsindicatie aan. Hiermee ontvang je door middel van een gegarandeerde prijs een goed beeld van de waarde van je auto. Zelfs wanneer je uiteindelijk toch niet met ons wilt samenwerken, levert dit je een sterkere onderhandelingspositie op.

Waar wacht je nog op? Bij ons zorgeloos je auto verkopen in 4 simpele stappen!

auto verkopen

Verkoop je auto in deze 4 simpele stappen

Vertel ons alles over je auto

Vul je kenteken en overige aanvullende informatie in. Wees zo volledig en eerlijk mogelijk en geef indien nodig een omschrijving van de auto en eventuele schades. Duidelijke foto’s toevoegen is ook zeker een aanrader.

Gratis taxatie van je auto

Binnen 2 dagen ontvang je van ons een gegarandeerd bod. Ons team taxeert gratis de auto op basis van de informatie die je aan ons hebt gegeven.

Goed om te weten: ons bod is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast.

Beslis of je akkoord gaat

Of je akkoord gaat met ons bod is helemaal aan jou. Als je akkoord gaat, dan horen wij dat graag van je en maken we een overeenkomst en afspraak voor de overdracht. Het bod is gebaseerd op het brengen van de auto in Purmerend. We kunnen de auto ook bij je thuis ophalen, dit is mogelijk vanaf € 250 in overleg.

Je auto brengen of laten ophalen

Als je bij ons bent controleren wij de auto, vrijwaren wij het kenteken en maken we meteen het geld over naar je rekening.

Als wij bij je thuis zijn, werkt dit precies hetzelfde. Je geeft de auto uiteraard pas met ons mee als het geld zichtbaar op je eigen bankrekening staat. Ook de vrijwaring krijg je meteen.

Een autoverkoop site die je kunt vertrouwen

Verkoopjeautoaanons.nl is een autoverkoop site waar meer dan 35 jaar ervaring achter zit. De site is opgericht door Johan Meure, een erkend bedrijf uit Purmerend en al jarenlang een begrip in de autobranche.

In tegenstelling tot vele andere autoverkoop sites, werken wij zonder tussenpersonen. Er worden dus geen bemiddelingskosten in rekening gebracht. Dat betekent dat je meer geld voor je auto krijgt en weet met wie je zaken doet.

Eenvoudig je auto verkopen en het geld staat op je rekening

Wanneer je auto bij ons binnen is, controleren we goed of alles in orde is. Bij akkoord maken we de koopovereenkomst compleet en vindt vervolgens de definitieve transactie plaats. Zo is alles geregeld. Na vrijwaring van het kenteken maken we het geld direct naar je over. Je hebt het bedrag dan al binnen enkele minuten op je rekening. Je verlaat ons pand dus met het geld in je digitale zak.

inruilt taxatie

Gratis taxatie

Vraag nu een bod aan

Als je de gegevens hebt verstuurd, taxeren we de auto en brengen wij binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om ons bod te accepteren of af te wijzen. Je zit nergens aan vast.


 • Snel geregeld
 • Altijd een eerlijke prijs
 • Veilig & vrijblijvend

Waarom je auto verkopen aan verkoopjeautoaanons.nl?

In het kort: de hoogste prijs en geen gedoe.

 • Snel en makkelijk, geen gedoe meer met advertenties plaatsen en administratieve handelingen
 • Geen tussenpersoon meer nodig = geen bemiddelingskosten = per saldo meer voor je auto
 • Ruime ervaring met aan- en verkoop van tweedehands auto’s
 • Geen veiling
 • Eerlijke prijs
 • Geen verborgen kosten
 • Gratis online waardebepaling (geheel vrijblijvend)
 • We kunnen je auto ophalen (in de regio Purmerend, maar ook in de rest van Nederland)
 • Bovag en RDW erkend bedrijf

Gratis je auto verkopen

Bij ons kun je gratis jouw auto verkopen. Wij rekenen geen extra kosten zoals bemiddelingskosten omdat we rechtstreeks met jou zaken doen, zonder tussenpersonen. Ook rekenen we geen servicekosten zoals het geval is als je een auto verkoopt via de ANWB. Omdat we geen veiling houden, ontvang je altijd een vooraf afgesproken bedrag dat gebaseerd is op de huidige waarde van je auto.

Wat zijn de gevaren van zelf je auto verkopen via particuliere autoverkoop?

Er zijn tal van redenen om je auto aan ons te verkopen. Dit komt niet alleen door de voordelen die dit met zich meebrengt, maar zeker ook door de gevaren die je hiermee ontwijkt. We zetten de gevaren van particuliere autoverkoop voor je uiteen.

Je auto verkopen voor een oneerlijke prijs

Het eerste gevaar van een particuliere autoverkoop is dat je niet gegarandeerd bent van een goede, gegarandeerde verkoopprijs. Zo loop je het risico dat de koper het slimmer speelt en je weet te overtuigen van een veel lagere prijs dan je auto werkelijk waard is. Op die manier verlies je veel meer geld dan nodig en heb je minder budget beschikbaar voor een eventuele nieuwe auto.

Een hoge druk

Daarnaast komt er bij een particuliere verkoop van je auto de nodige druk kijken. De verkoopwereld is namelijk hard en genadeloos. Eén verkeerde uitspraak wordt gelijk afgestraft en kan je veel geld kosten. Wanneer je niet houdt van snelle beslissingen onder hoge druk, raden we je aan om je auto aan ons te verkopen. Wij voorzien je namelijk gratis van een vrijblijvend bod op je auto. Vervolgens krijg je de tijd om hier rustig over na te denken. Je bent hierin volledig vrij om het bod te accepteren of af te wijzen.

Je auto verkopen is een grote tijdsinvestering

Ook bij de daadwerkelijke transactie loop je behoorlijke risico’s bij een particuliere autoverkoop. Ten eerste is er geen garantie op een veilige en eerlijke overdracht van het geld. Je loopt dus altijd het risico dat je met een oplichter te maken hebt die te weinig of zelfs helemaal niet betaalt en er wél vandoor gaat met je auto.

Daarnaast kost particuliere verkoop veel tijd en energie. Je moet een aantrekkelijke advertentie maken die concurrerend is. Ook moet je zelf actief onderzoeken wat de waarde van jouw voertuig is. Proefritten moeten worden gepland en onderhandelingen over de verkoopprijs zijn vereist, zodat we samen tot een overeengekomen bedrag komen. Tot slot blijft altijd de onzekerheid hangen over de aansprakelijkheid voor het voertuig, vooral als deze schade heeft of krijgt vlak na de verkoop.

Ik wil mijn auto verkopen, wat heb ik nodig?

Het allerbelangrijkste bij het verkopen van je auto is dat je zeker moet weten dat de koper de auto op zijn naam overschrijft en jijzelf een vrijwaringsbewijs ontvangt. Als dat niet gebeurt, blijft het op papier jouw auto en blijf jij verantwoordelijk. De belangrijkste papieren/documenten die je nodig hebt voor de verkoop van je auto:

Papieren kentekenbewijs of kentekencard
Tenaamstellingscode van het voertuig
Daarnaast moet je zeker weten dat de koper ouder is dan 18 jaar en is ingeschreven in Nederland.
Alle informatie over het verkopen van je auto lees je bij de RDW.

Auto particulier verkopen of inruilen, wat is beter?

Als je je auto verkoopt, particulier of via een autoverkoop site zoals verkoopjeautoaanons, dan krijg je er over het algemeen een betere prijs voor dan wanneer je je auto inruilt bij een dealer. Iets om over na te denken.

auto verkopen

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.