tips om je auto particulier te verkopen

5 tips om je auto particulier te verkopen

Je hebt besloten om je auto particulier te verkopen. De eerste stap heb je gezet! Om je verder te helpen zijn hier wat tips om je auto particulier te verkopen. De tweede stap is logischerwijs om je auto in de markt te gaan zetten. De vraag is alleen hoe je dit precies moet doen. In dit artikel bespreken we 5 tips om je auto particulier te verkopen zodat je een goede prijs voor je auto krijgt. 

Maak goede foto’s

De eerste tip is simpel maar effectief. Zorg ervoor dat je goede foto’s maakt van je auto. Met goede foto’s maken van je auto bedoelen we dat je de auto van verschillende kanten fotografeert. Op deze manier kan de potentiële koper namelijk zien hoe het er van verschillende kanten uitziet, wat fijn is. Bovendien zorgt dit voor een betrouwbare indruk, waardoor je de kans op een mooi bod weer verhoogt. 

Zorg ervoor dat de foto’s die je maakt scherp zijn, zodat men een duidelijk beeld krijgt van hoe jouw auto er momenteel uitziet. Telefoons van tegenwoordig hebben vaak al een goede camera, waardoor je dit zeker kunt gebruiken. Echter kun je uiteraard ook een goed fototoestel gebruiken voor het maken van scherpe foto’s. Scherpe foto’s zien er niet alleen mooier uit, maar ook kan hierdoor eventuele schade in beeld gebracht worden. Op deze manier krijgen mensen dus echt een reëel beeld en weten zij wat ze kunnen verwachten.

Breng schade in kaart

Het lijkt misschien verstandig om de potentiële kopers niet op de hoogte te brengen van de schade aan je auto. Echter is dit een veelvoorkomende fout die je juist moet zien te voorkomen. Het is namelijk juist slim om de schade van je auto wél in kaart te brengen. Het is goed mogelijk dat jouw auto mankementen heeft, dus deel deze dan vooral met potentiële kopers.

Op deze manier komt de koper niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bovendien zorg je er zo voor dat het bod niet last-minute nog wordt ingetrokken omdat iemand er ineens achter komt dat er schade aan de auto zit die niet was vermeld.

Als je de schade niet aangeeft, kan dit leiden tot onbetrouwbaarheid. De potentiële koper komt er tenslotte toch een keertje achter. Wees hier daarom vanaf het begin dus altijd gewoon eerlijk over, zodat de potentiële koper zelf kan bepalen of dit een dealbreaker is of niet. Je kunt veel profijt hebben van eerlijk zijn tijdens het proces van het verkopen van je auto, dus probeer dit vooral na te streven.

Kies een gunstige plek uit voor de afspraak

Heb je besloten om de auto te verkopen? Dan is het goed om rekening te houden met het feit dat je na de verkoop mogelijk geen vervoer hebt. Zorg dus dat je hier van tevoren over nadenkt, zodat je iets kunt regelen. Kies een gunstige plek uit voor de afspraak, zodat je eventueel met het openbaar vervoer weer terug kunt reizen.

Opgehaald worden door iemand anders is uiteraard ook een mogelijkheid, maar zorg ervoor dat je hier van tevoren over hebt nagedacht. Zo voorkom je dat je straks zonder vervoer komt te zitten en lastig weer thuis komt. Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk.

Bedenk je minimumprijs

Een andere tip bij het particulier verkopen van je auto is het bepalen van de minimumprijs. Dit is een belangrijke stap om over na te denken, want hier draait het tenslotte om. Het is vaak verstandig om te beginnen met een prijs die hoger ligt dan de minimumprijs die je graag wilt hebben. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd nog in prijs verlagen. Probeer er in ieder geval het maximale uit te halen, zodat je achteraf tevreden bent met de prijs die je ervoor hebt gekregen. 

Wees voorbereid op vragen met auto particulier verkopen

Als je jouw auto particulier gaat verkopen, is het handig om voorbereid te zijn op allerlei vragen. Dat je vragen krijgt is logisch, want als koper wil je natuurlijk wel het een en ander weten voordat je de auto officieel koopt. Probeer daarom jezelf vooraf goed voor te bereiden, zodat je genoeg weet te vertellen over je auto. Hoe beter je op de hoogte bent, hoe meer vertrouwen dit kan opwekken bij een potentiële koper. Van tevoren belangrijke informatie opdoen over je auto kan dus zeker geen kwaad. Denk hierbij aan onderhoud, APK-keuringen en de voor- en nadelen. 

Tips om je auto particulier te verkopen, conclusie

In dit artikel hebben we vijf verschillende tips besproken om makkelijker je auto te verkopen aan een particulier. Geïnteresseerd in alle stappen die er zijn om een auto particulier te verkopen? Klik dan hier. Wil je toch liever je auto verkopen aan een bedrijf? Vul dan je autogegevens hieronder in.

 

Wil je ook een snel & eerlijk bod?

Vul dan je autogegevens in en wij brengen binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit!


Ik weet het kenteken niet