Waarom zijn gebruikte auto’s duur?

Elektrisch steeds populairder onder autoverkoop websites

Elektrische auto’s worden steeds populairder binnen Nederland. Maar waarom zijn gebruikte auto’s duur? De populariteit leidt ook tot een grotere vraag bij autoverkoop websites in Nederland die willen voldoen aan de vraag van hun klanten. Op het moment is het mogelijk om vanuit de overheid een subsidie te krijgen bij de aankoop van een elektrische auto bij een aantal voorwaarden. Bij aankoop van een nieuwe elektrische auto kun je een subsidie krijgen van 3350 euro. Mocht de auto tweedehands zijn dan is het soms mogelijk een subsidie te krijgen van 2000 euro.

Ander voordeel

Een ander voordeel van elektrische auto’s, is het feit dat het een stuk duurzamer is vergeleken met benzine en diesel. Dit zorgt ervoor dat elektrische auto’s in de toekomst ook erg populair blijven onder autoverkoop websites. Toch benieuwd wat wij voor op je auto bieden, kom erachter hoe het werkt!

Populariteit diesel neemt af bij autoverkoop sites

In tegenstelling tot elektrische auto’s, zijn dieselauto’s steeds minder populair aan het worden waardoor een dieselauto moeilijker wordt om te verkopen op een autoverkoop website. Dit is onder andere te verklaren door het feit dat het financieel minder interessant is geworden, op het moment wordt diesel vaak vervangen door hybride en elektrische auto’s. Zoals besproken kun je voor het laatste zelfs een subsidie krijgen wat erg interessant kan zijn. 

Conclusie

Op het moment zijn elektrische auto’s erg in trek met goede reden. Je kan een flink bedrag subsidie krijgen voor een elektrische auto wat financieel aantrekkelijk kan zijn. Het is ook een stuk schoner vergeleken met andere auto’s; elektrische auto’s zijn hoogstwaarschijnlijk de toekomst. Het aantal dieselauto’s is jaarlijks aan het afnemen en zal ook steeds minder gewild zijn onder auto erkoop websites. Dit betekent niet dat een auto verkopen niet makkelijk kan zijn. Bij verkoopjeautoaanons.nl ben je in 4 stappen klaar.