Trends op autoverkoop websites

Als je eenmaal je auto hebt verkocht aan verkoopjeautoaanons.nl of een andere autoverkoop website, dan begint de zoektocht pas echt. Er moet een nieuwe auto aangeschaft worden. Bij aanschaf van een nieuwe auto is het interessant om te kijken naar de trends die op het moment aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst makkelijker je auto kunt verkopen op een autoverkoop website

Elektrisch steeds populairder onder autoverkoop websites

Elektrische auto’s worden steeds populairder binnen Nederland. Dit leidt ook tot een grotere vraag bij autoverkoop websites in Nederland die willen voldoen aan de vraag van hun klanten. Op het moment is het mogelijk om vanuit de overheid een subsidie te krijgen bij de aankoop van een elektrische auto bij een aantal voorwaarden.

Bij aankoop van een nieuwe elektrische auto kun je een subsidie krijgen van 3350 euro. Mocht de auto tweedehands zijn dan is het soms mogelijk een subsidie te krijgen van 2000 euro. Een ander voordeel van elektrische auto’s, is het feit dat het een stuk duurzamer is vergeleken met benzine en diesel. Dit zorgt ervoor dat elektrische auto’s in de toekomst ook erg populair blijven onder autoverkoop websites. 

Populariteit diesel neemt af bij autoverkoop sites

In tegenstelling tot elektrische auto’s, zijn dieselauto’s steeds minder populair aan het worden waardoor een dieselauto moeilijker wordt om te verkopen op een autoverkoop website. Dieselauto’s worden de laatste jaren steeds minder populair. Dit is onder andere te verklaren door het feit dat het financieel minder interessant is geworden. Op het moment worden dieselauto’s vaak vervangen door hybride en elektrische auto’s. Zoals besproken kun je voor het laatste zelfs een subsidie krijgen wat erg interessant kan zijn. 

Op het moment zijn elektrische auto’s erg in trek met goede reden. Je kan een flink bedrag subsidie krijgen voor een elektrische auto wat financieel aantrekkelijk kan zijn. Het is ook een stuk schoner vergeleken met andere auto’s, elektrische auto’s zijn hoogstwaarschijnlijk de toekomst. Het aantal dieselauto’s is jaarlijks aan het afnemen en zal ook steeds minder gewild zijn onder autoverkoop websites. 

Waarom worden occasions steeds duurder?

Men wil de mooiste auto rijden tegen de laagste verkoopprijs, maar helaas wordt dat steeds lastiger. In de afgelopen jaren zien we dat occasions steeds populairder worden. Dit komt voornamelijk doordat er steeds meer vraag naar tweedehands auto’s is.

Voor velen is een splinternieuwe auto niet te betalen en daarom zoekt men vaak naar goedkopere alternatieven. Door een fenomeen ‘vraag en aanbod’ stijgt de prijs van tweedehands auto’s al jaren. Maar waar komt deze stijgende vraag vandaan?

De Duitse marktwaakhond DAT (Deutsche Automobil Treuhand) voorspelt dat nieuwe auto’s nog duurder worden in 2022. De DAT volgt al jaren de prijzen in de automotive sector en voorspelt nu een prijsstijging van 5 tot 15%. De reden van de prijsstijging is simpel: er is een tekort aan chips. Het tekort aan chips is sinds het begin van de corona pandemie al een groot probleem. Doordat nieuwe auto’s steeds duurder worden, verplaatst de vraag zich naar tweedehands auto’s, waardoor die weer duurder worden.

Wil jij weten wat jouw auto op kan leveren? Laat je auto dan nu gratis en volledig vrijblijvend taxeren door ons! Nadat wij je auto hebben getaxeerd doen we je meteen een mooi passend bod!

Wat voor auto’s verkopen het beste?

Je kan wel stellen dat bijna alle auto’s gekocht worden door ons, een paar uitzonderingen daargelaten: taxi’s, hulpverleningsvoertuigen, zwaar beschadigde auto’s en auto’s met een zeer hoge kilometerstand. Maar verder zijn alle auto’s welkom bij ons.
De auto’s die wij het liefst overnemen zijn auto’s met een lagere kilometerstand. Het liefst lager dan 80.000 km. Daarnaast kopen wij liever Nederlands geregistreerde auto’s. Dit komt doordat wij hierdoor beter inzicht hebben in de status van de auto, zoals: waar de auto vandaan komt en hoeveel eigenaren hij heeft gehad. De hoeveelheid eigenaren heeft ook invloed op onze interesse. Een auto met minder eigenaren is over het algemeen betrouwbaarder. Voldoet jouw auto aan deze criteria? Dan garanderen wij een mooi bod voor jouw auto!

Verkoop je auto voor de beste prijs

Heb jij een auto die meer dan 80.000 km heeft gereden? Geen probleem! Wij gaan altijd graag in gesprek met je over de mogelijkheden. Bij verkoopjeautoaanons.nl houden we van transparantie en je doet direct zaken met ons. Wij geven daarom duidelijk aan welke auto onze voorkeur heeft. Hierdoor kan jij vooraf al weten of jouw auto bij ons in de smaak valt. Toch willen we nogmaals aangeven dat wij maar al te graag met jou in gesprek gaan over de mogelijkheden.

Wil jij je auto verkopen? Laat ons dan gratis en volledig vrijblijvend je auto taxeren. Nadat we dit hebben gedaan doen we altijd een mooi bod!

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.