Wat zijn de kosten en stappen van een auto taxeren?

Een auto taxeren, is dat handig? Als je besluit om je auto te verkopen, dan is het verstandig om eerst je auto te laten taxeren. Dit zorgt ervoor dat je goed kan inschatten hoeveel je auto ongeveer waard is. Op basis van deze taxatie kan je ook een vraagprijs bepalen. Houdt er wel rekening mee dat de taxaties bij bedrijven onderling kunnen verschillen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat bedrijven zich focussen op verschillende auto’s. Dit zorgt ervoor dat bedrijven verschillende bedragen over hebben voor auto’s. 

Auto verkopen en waardebepaling zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Wanneer je van plan bent om je auto te verkopen wil je namelijk weten wat de auto nog oplevert. Door de auto te taxeren krijg je een duidelijk beeld van de dagwaarde. Aan de hand van de dagwaarde kan je de uiteindelijke verkoopwaarde bepalen. Die twee waardebepalingen hoeven niet gelijk te zijn. Het verschil wordt vaak beïnvloed door de vraag en aanbod op de markt. Is er weinig vraag naar jouw auto, dan kan de verkoopprijs lager uitvallen t.o.v de vastgestelde dagwaarde.

Waar kan je je auto taxeren?

Zoals eerder aangegeven is het taxeren van je auto belangrijk om een indicatie te krijgen van wat de auto waard is. Zowel online als bij een garage is het mogelijk om je auto te laten taxeren, maar bij die instanties zijn er geregeld kosten verbonden aan het taxeren van je auto. De basisinformatie krijg je vaak gratis, maar wil je de dagwaarde van je auto weten, dan moet je al snel geld betalen. Dit kan wel oplopen tot 200€.

Bij verkoopjeautoaanons.nl kun je wél gratis je auto laten taxeren. Dit komt deels doordat jij een gedeelte van de informatie aan ons verstrekt. Wil je meer weten over het taxeren van je auto? Klik dan hier.

Informatie invullen

Vul de informatie van je auto gemakkelijk online in.

Bod accepteren

Bepaal zelf wat je doet met ons bod. Onze service is geheel vrijblijvend.

Gratis taxatie

Wij taxeren je auto gratis en sturen je een email met ons bod.

Klaar!

Jij brengt de auto of wij halen hem op. We rekenen meteen af.

Stappen om je auto te laten taxeren

De eerste stap om een auto te taxeren is in eerste instantie om een keus te maken waar je de auto laat taxeren. Vervolgens moet de benodigde informatie aangeleverd worden om de taxatie van de auto goed te laten verlopen. Dit is bijvoorbeeld de stand van de kilometerteller, hoe oud de auto is en natuurlijk ook aanvullende foto’s. Na het bekijken van de informatie is er in de meeste gevallen ook een fysieke check. Bij deze fysieke check wordt gekeken of alle informatie klopt en er bijvoorbeeld niet gesjoemeld is met de kilometerteller.

Verkoopjeautoaanons.nl doet het net even anders. Wij taxeren namelijk volledig gratis en vrijblijvend jouw auto. Na het taxeren van jouw auto, doen we je ook meteen het beste bod.

  • Je vult je kenteken in.
  • Lever informatie aan over jouw auto (kilometerstand, uitvoering van de auto en zoveel mogelijk foto’s).
  • Vul je persoonlijke gegevens in zodat we je kunnen bereiken wanneer we de auto hebben getaxeerd.
  • Ontvang, volledig vrijblijvend, een bod.
  • Ga je akkoord met het bod, dan kun je de auto langsbrengen of wij komen langs bij jou.
  • Onze specialist bekijkt jouw auto en doet nog een laatste check voordat hij het geld naar je overmaakt.

Conclusie

In dit blog hebben we besproken wat de stappen zijn voor de taxatie van je auto. Je moet onder andere benodigde informatie aanleveren en de auto een fysieke check laten ondergaan. Ook hebben we besproken hoeveel geld een taxatie meestal kost. Je kan er ook voor kiezen om een gratis taxatie te krijgen bij verkoopjeautoaanons.

Doordat jij zoveel mogelijk informatie over je auto geeft, kunnen wij jou het beste bod doen. Hierdoor zijn er geen kosten aan het taxeren van jouw auto. Jij doet namelijk het meeste werk!

Bij verkoopjeautoaanons.nl geloven wij dat jij zorgeloos je auto kan verkopen. Heb jij een auto met minder dan 80.000 km op de teller? Dan krijg je gegarandeerd een goed bod van ons. Bekijk nu hoe makkelijk het is om jouw auto te taxeren en te verkopen.

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.