tips auto verkopen

3 handige tips auto verkopen

Interesse om je auto te verkopen? In dit blog bespreken we handige tips om je auto snel en makkelijk te kunnen verkopen. We bespreken onder andere het belang van het schoonmaken van je auto, welke gegevens van belang zijn bij de verkoop van de auto en dat het belangrijk is om de mankementen van de auto aan te geven. 

Auto verkopen: maak je auto schoon, van binnen én buiten

Het begint allemaal met de uitstraling van je auto. Om interesse op te wekken bij anderen, is het belangrijk om je auto goed schoon te maken voordat je het verkoopt. Hoewel het klinkt als een logische stap, wordt het niet altijd even goed gedaan. Een eerste indruk is snel gemaakt en dus is het belangrijk om je auto er schoon uit te laten zien.

Denk zelf maar eens na over het feit of jij een bod zou doen op een auto dat op de foto een grote rommel is. Het schoonmaken van de auto is dan ook een belangrijke eerste stap. Zorg ervoor dat zowel de binnen- als buitenkant van jouw auto er netjes uitziet. Ook het schoonmaken van de accu is hierbij een aanrader. 

Hoe schoner jouw auto, hoe groter de kans is dat je een mooi bod aangeboden krijgt. Denk hier dus niet te makkelijk over, maar ga er echt mee aan de slag. Het is dan wel even een klusje dat wat tijd in beslag kan nemen, maar het kan je wel meer interesse opleveren.

Auto verkopen: zorg voor alle gegevens

Een andere tip die jou erbij kan helpen om je auto particulier te verkopen, is het delen van belangrijke gegevens. Door belangrijke gegevens over de auto te delen, zorg je er namelijk voor dat de koper een duidelijk inzicht krijgt in de staat van de auto. Bij relevante gegevens kun je bijvoorbeeld denken aan de data van de laatste APK-keuring of het delen van je onderhoudsboekje. Als je een onderhoudsboekje hebt bijgehouden kun je bewijzen dat je jouw auto goed hebt onderhouden en dit is een mooi voordeel voor eventuele kopers. 

Het is van belang dat je ook alle gegevens hebt om de auto goed te kunnen overdragen en te verkopen. Hierbij is bijvoorbeeld een kentekenbewijs essentieel. Bovendien kan het een goede optie zijn om bij de RDW een teller-rapport op te vragen, zodat je kunt bewijzen dat je niets hebt gedaan met de toerenteller. Hoe meer vertrouwen je wekt bij de koper, hoe groter de kans is dat iemand een hoog bedrag biedt.

Auto verkopen: geef mankementen aan

Elke auto heeft een aantal nadelen. Wees tegenover de potentiële koper ook duidelijk en eerlijk welke nadelen er verbonden zijn aan deze auto. De koper kan hier dan rekening mee houden. Dit is beter vergeleken met de situatie dat de koper nog niet wist van het mankement van de auto. Dit zorgt voor een gevoel van onbetrouwbaarheid en er is een grote kans dat de koper geen interesse meer heeft. Wees dus duidelijk en eerlijk over mogelijke mankementen die er zijn. Het is aan de potentiële kopers om te bepalen of zij dit een dealbreaker vinden of niet. 

Tips auto verkopen

In dit blog hebben we een aantal tips besproken om het beste je auto te verkopen. Probeer ervoor te zorgen dat de auto er goed uitziet door het schoon te maken en let hier ook goed op de accu. Let op de gegevens die je mee moet nemen voor het verkopen van de auto en geef uiteraard de mankementen van de auto aan. Mocht je ervoor willen kiezen om je auto snel en makkelijk te verkopen: hier kun je een gratis taxatie van je auto krijgen.