Wat is de dagwaarde van een auto?

Dagwaarde en verkoopwaarde. Je komt ze met enige regelmaat tegen wanneer je op het punt staat je auto te verkopen. Maar wat houden deze begrippen precies in? In deze blog wordt uitgelegd wat de dagwaarde inhoudt en welke factoren hierop invloed hebben. Want wanneer je jouw auto verkoopt aan ons, wil je natuurlijk wel duidelijk hebben wat je auto precies oplevert.

De dagwaarde van een auto 

De dagwaarde van een auto is de waarde die de auto op het moment van taxeren heeft. Het is de meest actuele waarde van de auto. Het geeft een indicatie wat de auto je mogelijk kan opleveren wanneer je die wil verkopen. De dagwaarde van een auto wordt ook altijd beoordeeld door een verzekeringmaatschappij. Wanneer een auto is gestolen of total loss is verklaard, wordt de waarde van de auto vaak bepaald door de verzekeringsmaatschappij aan de hand van de dagwaarde.

Wil je ook een snel & eerlijk bod?

Vul dan je autogegevens in en wij brengen binnen 2 werkdagen een gegarandeerd bod uit!


Ik weet het kenteken niet

Hoe wordt de dagwaarde van een auto berekend? 

De dagwaarde van een auto wordt beïnvloed door factoren zoals:

  • Het merk
  • Het model
  • De cataloguswaarde
  • Het bouwjaar
  • De kilometerstand
  • De uitvoering

Op internet zijn er vele tools die inzicht geven in de dagwaarde van je auto. Elke tool heeft weer een andere formule, maar de bovengenoemde factoren zijn vaak hetzelfde. Sommige tools hechten meer waarde aan het merk en het model, terwijl andere tools meer waarde hechten aan de kilometerstand en het bouwjaar. Sommige tools maken geen gebruik van alle factoren die invloed hebben op de dagwaarde van je auto.

Hierdoor valt de dagwaarde vaak lager uit dan dat hij daadwerkelijk is. Wanneer je de dagwaarde van je auto wil berekenen is het verstandig om verschillende tools te raadplegen en te kijken hoe de dagwaarde wordt berekend door de desbetreffende tool.

Hoe berekenen wij de waarde van jouw auto?

Bij verkoopjeautoaanons.nl kun je jouw auto verkopen voor de hoogste prijs en het minste gedoe. Door je kenteken in te vullen wordt de basis informatie over jouw auto opgehaald: het merk, het model en bouwjaar.

Bij stap 2 wordt er meer informatie over de auto gevraagd. Dit noemen wij de technische staat van de auto. Gegevens zoals de kilometerstand en soort uitvoering van de auto kunnen hier ingevoerd worden. Om jou de hoogste prijs te garanderen, raden we aan om minimaal 1 foto toe te voegen van de auto. Let op: hoe meer foto’s je toevoegt, hoe beter we de auto kunnen beoordelen, hoe hoger de prijs kan zijn voor jouw auto!

Wanneer je dit allemaal gedaan heb, gaan onze experts de ingevulde gegevens en foto’s bekijken en beoordelen. De taxatie is gratis en volledig vrijblijvend, je zit dus echt nergens aan vast.

Wil jij je auto verkopen en wil je weten wat hij oplevert? Vul dan nu vrijblijvend het formulier in om je auto te verkopen!

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.