Moet ik mijn auto zelf verkopen of aan een bedrijf?

Zelf verkopen

Het voordeel als u uw auto zelf verkoopt, is dat u vaak een hogere prijs krijgt dan bij verkoop aan een (auto-)bedrijf. Het nadeel van een auto zelf verkopen aan een particulier is dat er best veel risico’s aan kunnen kleven. Waar spreek ik af met iemand die mijn auto wil kopen? Hoe gaat dat met de betaling en de vrijwaring? Hoe zorg ik dat ik niet word opgelicht, ik ken de koper immers niet?

Verkopen aan autobedrijf

Terwijl als u de auto verkoopt aan een autobedrijf, u van tevoren weet met wie u zaken doet. Ook kunt u bijvoorbeeld naar het bedrijf toe, zodat u mensen die u niet kent thuis of in het openbaar hoeft te ontvangen. De prijs kan iets lager zijn, maar er zijn veel minder risico’s van toepassing . Het is veiliger en vaak ook veel sneller en prettiger. U heeft ook te maken met professionals die misschien wel iedere dag auto’s kopen. Ook heeft het bedrijf vaak een naam hoog te houden waardoor u dus extra netjes word geholpen.

De keuze is altijd aan jezelf, maar maak altijd een afweging van de risico’s tegenover de prijs.

Te mooi om waar te zijn?

Lijkt de deal te mooi om waar te zijn, denk dan altijd een keer extra na voordat u de verkoop sluit. Doe ook altijd een beetje research naar de persoon of het bedrijf aan wie u de auto verkoopt. Zijn er bijvoorbeeld veel goede of slechte recensies bekend? Ook is het fijn om niet alleen te zijn als u de auto verkoopt. Heeft u een partner of vriend die mee kan als u de auto aanbied, of de geïnteresseerde ontvangt? Dit kan schelen om u een veiliger gevoel te geven, en het is handig om soms even te overleggen samen. Het meest simpele advies is: bij twijfel niet oversteken.

Goed gevoel belangrijk

Heeft u geen prettig gevoel bij het bedrijf of de persoon aan wie u de auto aanbied? Kies er dan simpelweg voor om even verder te zoeken. Er zijn immers genoeg anderen die uw auto willen kopen.

Verkoopt u de auto toch liever aan een particuliere koper? Lees dan ook even onze blog  met tips!

Verkoopt u de auto aan een autobedrijf of tussenpersoon? Lees in onze andere blog verder over de verschillen en krijg een aantal tips!