Moet ik mijn auto zelf verkopen of aan een bedrijf?

Zelf verkopen

Het voordeel als je jouw auto zelf verkoopt, is dat je vaak een hogere prijs krijgt dan bij verkoop aan een (auto-)bedrijf. Het nadeel van een auto zelf verkopen aan een particulier is dat er best veel risico’s aan kunnen kleven. Waar spreek ik af met iemand die mijn auto wil kopen? Hoe gaat dat met de betaling en de vrijwaring? Hoe zorg ik dat ik niet word opgelicht, ik ken de koper immers niet?

Verkopen aan autobedrijf

Wanneer je je auto verkoopt aan een autobedrijf, dan weet je van tevoren met wie je zaken doet. Ook kun je bijvoorbeeld naar het bedrijf toe, zodat je mensen die je niet kent thuis of in het openbaar hoeft te ontvangen. De prijs kan iets lager zijn, maar er kleven wel veel minder risico’s aan. Het is veiliger en vaak ook veel sneller en prettiger. Je hebt ook te maken met professionals die iedere dag auto’s kopen. Ook heeft het bedrijf vaak een naam hoog te houden waardoor je dus extra netjes wordt geholpen.

De keuze is altijd aan jezelf, maar maak altijd een afweging van de risico’s tegenover de prijs.

Te mooi om waar te zijn?

Lijkt de deal te mooi om waar te zijn, denk dan altijd een keer extra na voordat je de verkoop sluit. Doe ook altijd een beetje research naar de persoon of het bedrijf aan wie je je auto verkoopt. Zijn er bijvoorbeeld veel goede of slechte recensies bekend? Ook is het fijn om niet alleen te zijn als je de auto verkoopt. Heb je een partner of vriend die mee kan als je de auto aanbiedt, of de geïnteresseerde ontvangt? Dit kan schelen om je een veiliger gevoel te geven, en het is handig om soms even te overleggen samen. Het meest simpele advies is: bij twijfel niet doen!

Goed gevoel belangrijk

Heb je geen prettig gevoel bij het bedrijf of de persoon aan wie je de auto aanbiedt? Kies er dan simpelweg voor om even verder te zoeken. Er zijn immers genoeg anderen die jouw auto willen kopen.

Verkoop je de auto toch liever aan een particuliere koper? Lees dan ook even onze blog met tips!

Verkoop je de auto aan een autobedrijf of tussenpersoon? Lees in onze andere blog verder over de verschillen en krijg een aantal tips!