Auto verkopen Enkhuizen

Auto verkopen Enkhuizen

Je auto verkopen in Enkhuizen en omstreken? Enkhuizen is een stad die te vinden is in de provincie Noord-Holland. Wat bijzonder is aan deze gemeente is dat deze zowel aan het Markermeer als aan het IJsselmeer ligt. In de gemeente wonen bijna 20.000 inwoners.  

Enkhuizen staat voornamelijk bekend als “Haringstad”, dit is te danken aan het verleden van de stad waarin het als centrum voor de haringvisserij diende. De stad heeft onder meer een uitgebreide en goed bewaarde historische binnenstad, maar is ook een belangrijk toeristisch centrum en huisvester voor een groot aantal sectoren. Enkhuizen telt namelijk meerdere internationaal bekende zaadbedrijven en tuinbouw, alsmede een cluster van kunststofindustrieën. Niet zo gek dus, dat er een groot aantal auto’s rijdt in de regio Enkhuizen. Iedere dag reizen mensen naar hun werkplek, naar de supermarkt of naar de school van de kinderen en de auto is hierbij het favoriete voertuig.  

Dit houdt dus ook in dat een auto verkopen in Enkhuizen een goede zet is; de mobiliteit van een auto is immers nodig in een stad en hierdoor weet je zeker dat je een aantrekkelijk aanbod zult ontvangen. Maar hoe gaat de verkoop van jouw auto nou in zijn werk? Wij hebben voor jou de stappen van de keuze tot hoe te verkopen tot de uiteindelijke verkoop op een rijtje gezet: 

Hoe kan ik mijn auto verkopen? 

Je auto verkopen in Enkhuizen? Dan heb je de keuze om dit particulier te doen. Een voordeel van particulier je auto verkopen is natuurlijk dat dit je (bijna) niks kost. Je betaalt geen tussenpersoon en sommige verkoop websites zijn gratis te gebruiken. Maar wees je ervan bewust dat particuliere verkoop wel heel veel tijd in beslag neemt.  

Zo moet je er voor zorgen dat je een goede waardebepaling hebt gemaakt, dat je goede foto’s hebt van je auto waarin deze ook schoon en gewassen is, je moet een interessante advertentie schrijven die mensen prikkelt om jouw auto te kopen, als mensen willen komen kijken moet je zelf de proefritten inplannen en vaak ben je ook nog eens lang aan het onderhandelen over de prijs.

Als jij dit ook als veel gedoe vindt klinken, is het beter om een professionele autoverkoper in Enkhuizen te benaderen om je auto over te laten nemen. Als jij je auto zorgeloos wilt verkopen voor een goede prijs, doe je dat het beste bij Verkoopjeautoaanons.nl. 

Waardebepaling van jouw auto 

Of je er nu voor kiest om je auto particulier of aan een professional te verkopen, het is verstandig om zelf vooraf de waarde te bepalen van jouw auto. Hoewel je er natuurlijk het hoogste bedrag voor wilt hebben, is het ook belangrijk om realistisch te blijven. Om een goede waardebepaling te kunnen maken is het handig om de vergelijkbare modellen te bekijken die te koop staan. Let hier wel mee op: een witte of zwarte Peugeot 107 (gangbare kleuren) zijn bijvoorbeeld meer waard dan een rode of felgroene Peugeot 107 (minder gangbare kleuren).  

Als je ervoor kiest om je auto aan een professional te verkopen, zoals aan ons, zullen wij de waarde van je auto bepalen op professionele wijze. Deze taxatie gebeurt op basis van de gegevens die jij aanlevert. Om het voor jou wat duidelijker te maken, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet wat je nodig hebt aan gegevens als je je auto wilt verkopen in Enkhuizen.  


  • Snel geregeld
  • Altijd een eerlijke prijs
  • Veilig & vrijblijvend

Auto verkopen in Enkhuizen: dit heb je nodig 

Als je je auto gaat verkopen in Enkhuizen en omgeving zijn er enkele gegevens en documenten die je nodig hebt. Het allerbelangrijkste wat je nodig hebt is je kenteken, hier komt namelijk al aardig wat informatie uit voort. Alle informatie die ontbreekt na de kentekencheck kun je zelf aanvullen. Zo dien je bijvoorbeeld eventuele schades aan te geven. Zolang er geen hele heftige beschadigingen zijn, zal je auto gewoon geld opleveren. Voeg bij de melding van eventuele schade ook wat foto’s van de schade toe; zo krijgen wij een beter beeld van de staat van jouw auto.  

Auto verkopen Enkhuizen - Auto verkopen in Enkhuizen: dit heb je nodig 

Wees hierin wel eerlijk, je kunt misschien denken dat je meer geld voor je auto krijgt als je belangrijke gebreken niet deelt. Maar wij controleren ook in de laatste fase van het verkoopproces nog de auto zo zorgvuldig dat we zelfs de kleinste defecten zullen ontdekken. Als je gewoon eerlijk bent hoef je ook niet bang te zijn dat de verkoop uiteindelijk toch niet doorgaat.  

Ook als de auto uiteindelijk verkocht is, heb je een aantal documenten nodig om de verkoop af te ronden. Deze documenten moet je overhandigen voor de vrijwaring van je auto. Zo heb je onder andere je kentekenbewijs nodig, hier vind je de basisgegevens van het voertuig terug. Maar ook de tenaamstellingscode is erg belangrijk. De tenaamstellingscode is de code die je van de RDW hebt gekregen toen je je auto hebt aangeschaft.

Deze bestaat uit twee verschillende documenten. Allebei deze documenten hebben een deel van de code, je hebt ze dus allebei nodig voor de vrijwaring. Als je je auto wilt verkopen is het dus handig om deze documenten alvast te zoeken. Veel mensen hebben deze namelijk ergens op zolder of in een map met honderd andere documenten liggen. Het scheelt stress als je ze alvast bij de hand hebt.  

Auto verkopen Alphen aan den Rijn

De auto controleren op gebreken 

Zoals eerder genoemd zullen wij de auto ook controleren tijdens het verkoopproces. Maar om ons goed te informeren over de staat van je auto vooraf, is het wellicht handig om zelf ook je auto te controleren op gebreken. Dit doe je zo:  

Visuele inspectie buitenkant 

Een goede controle van je auto begint aan de buitenkant, met een visuele inspectie. Dit is vrij makkelijk te doen. Loop overdag een rondje om je auto en inspecteer de buitenkant op schade, krassen, steenslag of andere eventuele gebreken (zoals bijvoorbeeld een benzinedop die niet goed sluit). Vergeet tijdens de visuele inspectie ook niet om je banden te controleren op slijtage.  

Controleren van de vloeistoffen 

Nadat je de buitenkant hebt gecontroleerd op eventuele gebreken is het tijd om de vloeistoffen te controleren. Hierbij moet je denken aan: oliepeil, koelvloeistof, remvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Mocht er iets bijna leeg zijn raden wij aan om deze nog bij te vullen. Dit zorgt weer voor een hogere waarde van de auto.  

auto verkopen Enkhuizen

Testen van de verlichting 

Misschien denk je wel: “Hoezo moet ik dit checken, de verlichting heeft het toch altijd gedaan?”. Wanneer mensen in hun eigen auto rijden, kunnen ze niet controleren of de achterlichten en remlichten goed functioneren. Neem daarom plaats achter het stuur en vraag of iemand kan checken of de achterlichten werken en druk de rem in om te checken of de remlichten werken. Check ook of de lampen niet dof zijn geworden, hier kan een auto namelijk APK op afgekeurd worden.  

auto verkopen Enkhuizen

Checken van je systemen 

Elke (moderne) auto beschikt over een aantal systemen. Denk bijvoorbeeld eens aan: airconditioning, verwarming, ruitenwissers etc. Check deze ook altijd voordat je de auto gaat verkopen. Als een airco het minder goed doet dan voorheen, dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat deze bijgevuld dient te worden. Als je dit gedaan hebt, verbetert ook dat de waardebepaling.  

Snelle interieur check 

Als laatste is je interieur aan de beurt. Check ook zeker of je interieur nog in goede staat is. Zitten er bijvoorbeeld geen zoutvlekken op van toen je naar het strand ging, of ligt je auto bijvoorbeeld vol met McDonald’s papiertjes omdat je graag nog even langs de McDrive wilde rijden? Zorg er dus voor dat je interieur schoon en netjes is. Een bonus is wanneer de auto ook aangenaam ruikt en niet naar bijvoorbeeld huisdieren of sigarettenrook.

Auto verkopen in Enkhuizen? Vraag dan nu jouw gratis en vrijblijvende taxatie aan 

Als jij ervoor kiest om je auto te gaan verkopen in Enkhuizen of omgeving, heten we je welkom bij verkoopjeautoaanons.nl. Doordat wij geen extra kosten zoals service- of taxatiekosten rekenen, kunnen we jou van het beste bod voorzien.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om je auto door ons te laten ophalen tegen een kleine vergoeding, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Met ons team van experts en meer dan 35 jaar ervaring in de autosector streven wij naar tevredenheid bij elke deal die we maken.  

Bij al onze verkopen werken wij met een 4-stappenplan. In stap 1 geef jij ons alle informatie over jouw auto. Deze geef je op basis van de controle die je hebt uitgevoerd en het kenteken. Op basis hiervan kunnen wij je in stap 2 een eerlijke taxatie geven. Let op: wij kopen alleen Nederlandse auto’s die tot zestigduizend kilometer hebben gereden!

In stap 3 beslis jij vervolgens of je hiermee akkoord gaat .Het door ons uitgebrachte bod is acht werkdagen geldig, In stap 4 vindt de eventuele transactie plaats. Tijdens deze transactie controleren we de auto nog een keer, vrijwaren we het kenteken en voeren wij direct de betaling uit per bank. Klinkt dit voor jou goed? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende taxatie bij ons aan.  

Auto verkopen in een andere stad

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren, wil jij jouw auto verkopen aan ons maar woon je niet in Enkhuizen? Geen probleem, je kunt jouw auto altijd bij ons langsbrengen in Purmerend. Wist je dat wij ook een auto ophaalservice hebben? Hierdoor kunnen wij jouw auto ook ophalen wanneer je net iets te ver woont of als het jou niet helemaal goed uitkomt om langs te komen. Doorgaans rekenen wij € 250 (afhankelijk van de afstand) voor het ophalen van jouw auto. Maak vandaag nog een afspraak en breng jouw auto van maandag t/m zaterdag langs bij ons in Purmerend.

Woon jij in Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Delft, Den Haag, Den Helder, Dordrecht, Haarlem,Heemskerk, Hilversum, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Rotterdam, Schagen, Utrecht, Zaandam of zelfs Zoetermeer? Maak dan handig gebruik van onze ophaalservice. Wil je toch meer weten of gebruik maken van onze handige tips om jouw auto te verkopen? Neem direct contact met ons op; de professionals van Verkoopjeautoaanons.nl helpen jou graag verder!

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.