gratis auto verkopen bij Verkoopjeautoaanons.nl

Gratis auto verkopen

Het klinkt misschien een beetje raar, gratis auto verkopen, maar als je erachter komt wat het daadwerkelijk inhoudt is het zo gek nog niet. Het betekent namelijk dat je via verkoopjeautoaanons.nl de mogelijkheid hebt om je auto te verkopen zonder bijkomende kosten. Er worden geen bemiddelingskosten in rekening gebracht voor de verkoop van je auto. Ideaal dus als je je auto gratis voor een mooie prijs wilt verkopen.

gratis auto verkopen

Redenen om je auto gratis te verkopen

Nadat je jaren plezier van je auto hebt gehad is daar het moment aangebroken om afscheid te nemen van je oude vertrouwde bakkie. Het kan zijn dat je tegenwoordig meer de fiets dan de auto pakt en deze dus niet meer nodig hebt. Heb je wellicht familie-uitbreiding in de nabije toekomst en heb je een grotere auto nodig? Of heb je salarisverhoging gehad en wil je jezelf verwennen met een nog mooiere auto? Misschien is het juist het tegenovergestelde en wil je zuiniger gaan rijden en je auto inruilen voor een kleinverbruiker. Allemaal redenen om je huidige auto te verkopen en het liefst snel, makkelijk en gratis.  

Gratis auto verkopen aan een garage

Gratis auto verkopen? Dat kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om je auto bij een autodealer in te ruilen. Hier ontfermen ze zich over al het papierwerk en advertenties die er bij de wederverkoop aan de volgende eigenaar komen kijken. Het enige waar je je druk over hoeft te maken is dat de autopapieren in orde zijn. Het nadeel hiervan is dat wanneer je een nieuwe auto ervoor terug wilt, je deze wel bij dezelfde dealer aan moet schaffen.

Ook is het waarschijnlijk niet de voordeligste optie als het aankomt op gratis auto verkopen. Garages nemen altijd een risico bij het aankopen van jouw auto en maken ook kosten bij de wederverkoop. Vandaar dat ze nooit de hoofdprijs voor jouw auto zullen betalen, ook al is de staat van je auto nog prima. Als je je auto niet bij een autogarage wilt verkopen dan kun je ook overwegen om tot particuliere verkoop over te gaan.  

auto gratis verkopen bij Verkoopjeautoaanons.nl
auto verkopen

Gratis auto verkopen aan een particulier 

Bij particuliere verkoop zul je je auto direct aan een particulier verkopen. Om elkaar als verkoper en koper te kunnen vinden bestaan er tal van autoverkoop sites waar je je auto online kunt verkopen. Ook al zijn de meeste autoverkoop sites gratis en zitten er aan de daadwerkelijk verkoop geen kosten verbonden; om je auto op deze site te kunnen verkopen zul je wel advertentiekosten moeten betalen.

Een advertentie is maar een bepaalde tijd geldig en indien je je auto voor de vooraf aangegeven datum niet verkoopt, wordt je advertentie van de site gehaald. Wil je doorgaan met de online verkoop op de autosite en je advertentie verlengen, dan zul je opnieuw advertentiekosten moeten betalen. Indirect is het dus niet de meest voordelige manier om je auto gratis online te verkopen. Bovendien ligt het hele verkoopproces in je eigen handen. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor onder andere het regelen van alle administratieve rompslomp, al het contact met potentiële kopers en de prijsonderhandelingen als ook het maken van proefritjes.

Daarnaast zul je niet de enige zijn die zijn of haar auto op de site aanbiedt. Met alle concurrentie is het soms moeilijk om snel je auto te verkopen, omdat je advertentie tussen andere adverteerders al gauw naar de achtergrond zal verdwijnen. Houd er dus rekening mee dat je op deze manier veel tijd en energie kwijt bent in het gratis online verkopen van je auto.  

Gratis auto verkopen aan verkoopjeautoaanons.nl

Indien je jouw auto voor een mooie prijs wilt voorkomen en er bovendien niet te veel werk aan wilt hebben, dan kun je terecht bij verkoopjeautoaanons.nl. De experts hebben jarenlange ervaring met het kopen en verkopen van verschillende soorten auto’s. Deze expertise geeft vertrouwen tijdens het verkoopproces. Bovendien kunnen ze dankzij deze expertise snel de juiste prijs voor jouw auto bepalen en een eerlijk bod uitbrengen op jouw voertuig. Jij bepaalt of je hiermee akkoord gaat.

Tijdens de verkoop wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt door je te ondersteunen met allerlei bijzaken. Zo zullen bijvoorbeeld alle administratieve taken je uit handen worden genomen. Als jij de benodigde informatie zo transparant en volledig mogelijk doorgeeft dan regelt verkoopjeautoaanons.nl de rest. Je hoeft daarna alleen nog maar het bod te accepteren en een afspraak te maken voor de overdracht van je auto. 

Hoe kan het dat ik bij verkoopjeautoaanons.nl mijn auto gratis kan verkopen?

Bij verkoopjeautoaanons.nl wordt er niet gewerkt met tussenkomst van derden. Dat wil zeggen dat je je auto verkoopt zonder tussenpersoon en je geen kosten aan bemiddeling kwijt bent. Bovendien betaal je ook geen advertentiekosten die je na verloop van een bepaalde datum steeds weer opnieuw moet verlengen. De vrijwaring en de betaling krijg je ook direct van verkoopjeautoaanons.nl. Op deze manier is gratis auto verkopen dus mogelijk.

Hoe ontvang ik de gewenste prijs voor mijn auto? 

Om de meest gunstige prijs voor je auto te krijgen kun je je op een aantal dingen voorbereiden. Zo is het belangrijk om je auto een goede schoonmaakbeurt te geven. Daarmee wordt bedoeld dat je zowel de binnen- als buitenkant, maar ook de motorkap schoonmaakt. Als de auto er tiptop in orde uitziet dan geeft dat een goede indruk op een potentiële koper. Van een vieze en stinkende auto wordt immers niemand blij, laat staan dat je een gunstige prijs voor je auto krijgt.

Bovendien is het voor de staat van de auto ook belangrijk om viezigheid zoals bladeren onder de motorkap te verwijderen. Deze blaadjes en takken kunnen namelijk bepaalde functies doen ontregelen en zorgen voor technische problemen in de toekomst. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het sowieso een goed idee om je auto na te kijken op technische mankementen. Je kunt zelf via filmpjes op internet al veel problemen oplossen en anders kun je altijd bij een autogarage terecht voor een technische nakijkbeurt. 

Om de beste prijs voor je auto te ontvangen is het belangrijk om de auto in de best mogelijke staat te verkopen. Zo levert je auto het meeste op en bovendien versterk je daarmee ook je onderhandelingspositie. Zo werkt een bewijs van een recente APK-check in de meeste gevallen in je voordeel en helpt het bij het vergroten van het vertrouwen van de koper tijdens het verkoopproces. 

Als je je hele auto hebt nagekeken en hebt schoongemaakt is het tijd om foto’s te maken. Zorg ervoor dat je foto’s vanuit verschillende hoeken maakt. Zo heb je meer kans op een goede foto en heb je naderhand de optie om de mooiste foto’s eruit te kiezen en te gebruiken voor de verkoop. Let er wel op dat het tijdens de fotosessie niet regent en dat er voldoende daglicht is. Om je auto op te laten vallen is het zeer de moeite waard om de tijd te nemen om kwalitatief hoogstaande foto’s te maken. Zo kun je de best mogelijke prijs voor je auto krijgen. Regel dus een goede camera en schiet een paar mooie plaatjes van je auto. 

Met deze tips kun je het verkoopproces soepel laten verlopen en de beste prijs voor je auto nastreven. 

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.

Waar moet ik rekening mee houden bij het gratis verkopen van mijn auto?

Niet alle auto’s komen in aanmerking voor verkoop. Als je auto zich niet in een goede staat bevindt omdat er bijvoorbeeld bepaalde mankementen zijn geconstateerd, dan zul je dit eerst in orde moeten maken. Bij mankementen kun je denken aan een kapot motorblok, een bijgeluid in de aandrijving of een technisch gebrek. Auto’s met schade zijn ook niet interessant en zullen eerst moeten worden hersteld. Daarnaast zijn auto’s met een hele hoge kilometerstand minder aantrekkelijk ook als ze al heel vaak van eigenaar zijn gewisseld. Ben je in het bezit van een auto met een buitenlands kenteken, dan kun je deze helaas niet verkopen via verkoopjeautoaanons.nl. 

Gratis auto verkopen bij Verkoopjeautoaanons!

Gratis auto verkopen bij verkoopjeautoaanons.nl – Wat moet ik doen? 

Gratis auto verkopen? Vraag via de website een bod aan door je kenteken in te vullen. Geef alle belangrijke informatie over je auto tot in detail door zodat er een realistische taxatie gedaan kan worden. Dit wordt op vrijblijvende basis gedaan, hier zijn dus verder geen kosten aan verbonden. Vervolgens ontvang je binnen twee werkdagen per mail of telefoon een bod. Daarna bepaal je zelf of je akkoord gaat met het bod. Besluit je het bod te accepteren? Dan wordt er een afspraak gemaakt om de auto langs te brengen.

Heb je hier geen tijd voor of woon je niet in de buurt? Dat is geen probleem. Maak dan gebruik van de ophaalservice en je auto wordt bij het door jou gewenste adres opgehaald. De betaling krijg je direct op je rekening gestort of indien gewenst in contant uitbetaald. Hoe makkelijk wil je het hebben? 

Lees ook: