auto online verkopen

Makkelijk jouw auto online verkopen 

Wil je van je huidige auto af omdat je zelf een andere auto op het oog hebt? Jouw auto online verkopen kan makkelijk via Verkoopjeautoaanons.nl. Ontdek wat de beste voorbereiding is voor jouw situatie en hoe je je auto online kunt verkopen voor de beste prijs.

Auto online verkopen

Auto verkopen aan een dealer

Mooi, je hebt besloten om je auto te verkopen. En nu? Wat betreft het verkopen van je auto zijn er verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om je auto te verkopen aan een autogarage, zodat zij zich ontfermen over de verkoop van je auto. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen omkijken hebt naar de prijsonderhandelingen en andere administratieve taken.

Ook hebben autodealers een breed netwerk van klanten waar je gebruik van kunt maken, zodat je zelf niet op zoek hoeft naar de geschikte klant. Het nadeel is dat je de autodealer een commissie betaalt voor de verkoopservice die ze leveren. Wil je deze bemiddelingskosten vermijden? Kies er dan voor om zelf je auto online te verkopen. 

Zelf je auto online verkopen

Er zijn meerdere autoverkoop sites waarop het mogelijk is een advertentie van je auto te plaatsen. Daar kunnen geïnteresseerden dan weer op reageren. Op deze manier heb je de hele regie over het verkoopproces. Dat betekent wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor al het contact tussen jou en de koper. 

Ook het regelen van proefritjes, het beantwoorden van vragen van potentiële klanten en alle prijsonderhandelingen komen voor jouw rekening. Houd er dus rekening mee dat je behoorlijk wat tijd kwijt bent bij het online auto verkopen. Bovendien heb je geen garantie dat je je auto daadwerkelijk verkoopt. Op de online autoverkoop sites zijn er namelijk zoveel aanbieders van autoverkopers dat je advertentie in de grote massa kan verdwijnen. Er zijn dan wel heel veel kopers die op de sites afkomen, maar of je je auto echt zal verkopen is altijd afwachten. Soms is het nodig om je advertentie meerdere keren te verlengen voordat er daadwerkelijk tot verkoop wordt overgegaan en ben je dus veel advertentiekosten kwijt. 

Vergeet ook niet om je te verdiepen in alle regeltjes die er bij het verkoopproces komen kijken. Zo voorkom je vervelende problemen. Wil je jezelf een hoop gedoe, tijd en geld besparen? Je auto online verkopen is heel makkelijk via Verkoopjeautoaanons.nl. 

auto online verkopen
Auto online verkopen

Auto online verkopen aan Verkoopjeautoaanons.nl 

Mocht je het niet zien zitten om je auto via een dealer te verkopen of om de hele verkoop van je auto zelf via internet te regelen, verkoop je auto dan aan Verkoopjeautoaanons.nl. 

Dankzij de kennis en ervaring van de professionele autoadviseurs is het heel makkelijk om snel en eenvoudig je auto te verkopen voor een aantrekkelijke prijs. 

Bovendien wordt ervoor gezorgd dat het hele verkoopproces zonder problemen verloopt en hoef je je naderhand bijvoorbeeld geen zorgen te maken over eventuele aansprakelijkheid na verkoop. Hierdoor bespaar je jezelf een heleboel tijd en administratieve rompslomp. Ook weet je dat je je auto aan een betrouwbare en bekende partij verkoopt en dus met wie je zaken doet. Verkoopjeautoaanons.nl werkt niet met tussenpersonen, waardoor er geen bemiddelingskosten in rekening worden gebracht. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de ophaalservice voor het geval je de auto niet zelf kunt brengen. Een heleboel voordelen dus! 

Zorg dat je APK in orde is 

Bij jouw auto online verkopen aan Verkoopjeautoaanons.nl, is het aan te raden om je voor te bereiden voor de verkoop. Ten eerste is het belangrijk om de APK-keuring op orde te hebben. Voor een koper kan dit extra vertrouwen in het verkoopproces geven. Het betekent namelijk dat je auto onlangs nog is goedgekeurd door een professionele autokenner. Ook hoeft de koper hier niet zelf meer achteraan te gaan, wat de verkoop kan versoepelen. 

Bovendien is het mogelijk om een extra APK uit te voeren, waardoor je APK met twee maanden kan worden verlengd. Dit maakt het voor de kopende partij nog aantrekkelijker om jouw auto te kopen in plaats van een andere. Mocht je er voor jezelf zeker van willen zijn wat te verwachten bij de APK-keuring en of je rekening moet houden met eventuele extra kosten, dan is het verstandig om een voor-keuring te laten doen. Zo kom je bij de APK-keuring niet voor verrassingen te staan en kun je eventuele belangrijke informatie alvast aan de kopende partij communiceren. 

Op deze manier kun je ook beslissen of het voor jouw auto positief uitpakt om een APK-keuring te doen. Indien er namelijk veel aan de auto gedaan moet worden, kan het in sommige gevallen voordeliger zijn om deze eerst een onderhoudsbeurt te geven. Afhankelijk van de staat van de auto en de eventuele uitgaven die nodig zijn om de auto goed door de keuring te laten komen, kun je beslissen of het voor jou handig is om een APK-keuring te doen voordat je jouw auto online verkoopt. 

Vóór auto online verkopen – Ga je auto na op technische gebreken

Naast de APK-keuring is het ook aan te raden om technische mankementen aan de auto te laten repareren voordat je de auto online verkoopt. Bij je auto online verkopen is het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn. Niemand wil een auto kopen en er daarna achter komen dat er iets niet in orde is. Check daarom, om gedoe na de verkoop te voorkomen, je auto op technische problemen en zorg ervoor dat ze worden opgelost. 

Geef je auto een goede schoonmaakbeurt

Nadat je de APK hebt gecheckt en de auto hebt nagelopen op eventuele technische problemen, is het tijd om je voertuig helemaal schoon te maken voor de verkoop. Let er hierbij op dat je zowel de buitenkant als de binnenkant goed schoonmaakt om zo een goede en verzorgde indruk op de koper te maken. In een schone auto kan een koper zich immers vertrouwd voelen en al helemaal inbeelden dat de auto van hem of haar is, terwijl een vieze auto met nare geurtjes juist af kan schrikken. 

Vergeet ook zeker niet om onder de motorkap schoon te maken. Dit is een belangrijk onderdeel, want blaadjes en ander vuil kunnen uiteindelijk voor technische problemen zorgen en maken een slordige indruk op het kopende publiek. Net als met vele andere producten werkt het bij de verkoop van auto’s ook zo dat wanneer het product schoon is deze beter en sneller kan worden verkocht. Mocht je niet zeker zijn van je eigen schoonmaak-skills of geen tijd hebben, huur dan een professioneel autoschoonmaakbedrijf in. 

Auto online verkopen

Maak foto’s van je auto

Nu je auto helemaal spik en span is, is het tijd voor een fotosessie. Zeker bij je auto online verkopen is dit een belangrijk onderdeel. Aangezien een koper vaak naar meerdere auto’s tegelijk kijkt, is het van belang dat jouw auto opvalt. Dit doe je door aantrekkelijke foto’s van je auto te maken. Let er hierbij op dat je de auto fotografeert vanuit verschillende hoeken. Zo kun je naderhand bepalen op welke foto’s je auto het beste naar voren komt. 

Daarbij is het belangrijk dat de foto’s worden gemaakt bij goed daglicht. Op een bewolkte of regenachtige dag kun je beter geen foto’s maken. Maak bovendien gebruik van een goede camera. Mocht je die niet op je telefoon hebben of in je bezit hebben, leen er dan één. Een goede camera die kwalitatief goede foto’s maakt is zeer de moeite waard en levert een grote bijdrage aan het verkoopproces. 

Onze experts

Ontmoet ons team

Maak kennis met het team van verkoopjeautoaanons.nl. Onze experts staan voor je klaar. We helpen je graag verder met deskundig advies en een snel en eerlijk bod op je auto.

Werk je onderhoudsboekje bij 

Het op orde hebben van je onderhoudsboekje geeft een goede indruk bij jouw auto online verkopen. Zo kan een potentiële koper zien dat alle APK-keuringen juist doorlopen zijn en welk onderhoud er aan de auto is gedaan. Dit zal uiteindelijk meer vertrouwen geven tijdens de verkoop. Dankzij het onderhoudsboekje ziet de koper dat je als verkoper goed voor de auto hebt gezorgd en kan zo de geschiedenis van de auto beter leren kennen. 

Auto online verkopen voor de beste prijs

Nadat de APK-keuring en technische problemen zijn gecontroleerd, er foto’s zijn gemaakt en je het onderhoudsboekje op orde hebt, is het tijd om de beste prijs voor je auto te bepalen. Nu de koper op de hoogte is van de staat van de auto en deze goed heeft kunnen bekijken aan de hand van de foto’s, is hij of zij natuurlijk nieuwsgierig naar de verkoopprijs. 

Om een goede prijs te kunnen bieden is het handig om naar soortgelijke auto’s te kijken en voor welke prijs deze worden aangeboden. Hierbij let je onder andere op de APK-keuring, de kilometerstand, het bouwjaar en het type motor. Indien je snel van je auto af wilt, dan is het aan te raden om met je prijs onder de marktprijs te gaan zitten. Houd er met de prijsbepaling wel rekening mee om je prijs iets hoger in te zetten dan waarvoor je deze wilt verkopen. Kopers willen namelijk altijd graag onderhandelen en op deze manier kun je ze hiertoe de mogelijkheid bieden. 

Auto online verkopen

Lees ook: